戒煙營

89 回覆
51 Like 2 Dislike
其實意志堅定就可以戒到.

我食咗三十幾年煙,巳戒咗煙3年幾,戒煙前一日最少食一包至包幾.
戒煙時全憑意志去戒,無用任何藥物.

最多都係食吓零食頂住心癮,不過最緊要係戒煙期間一支煙都唔好食,頂得住兩個星期你就會慣咗,對食煙嘅慾望會無咁大.

一年後你就會對煙仔全無興趣,但最重要係喺呢段期間一支煙仔都唔好掂.
冇上面巴打定力咁好既就唔該你地打1833 183 去拎免費戒煙用品 知唔知點解免費呀? 因為你買煙果陣已經比左戒煙錢啦

利伸 拎左好多香口膠同貼
戒嗰陣有冇覺得個人躁咗
咪撚痴線
真正既戒煙係戒尼古丁 任何人同你講iqos relx 戒到「煙」既都說法都係唔岩
要戎就直接連尼古丁口交都唔好食
G持
轉左食電子都冇煙味
起癮就啜兩啖又袋返埋
都係食少左
我係完全唔靠任何外物去戒。用外物去戒姐係話比自己聽靠自己唔得。覺得件事好難。所以要借外物。其實件事根本就無咩難度 只係想同唔想咁解 同雪櫃入面有雪糕咁上下 你成日提住自己雪櫃有雪糕。咁盒雪糕好快就會到左肚。基本上心癮係最大問題 要決就係唔好成日提住自己戒緊煙。如果突然有吸煙念頭就去搵其他野做轉移視線。頂到兩星期就成功。
呢排返工頹到嘔電。夜晚仲要讀書 唉。日撚日都食 好辛苦
無可能
呢排無聊煙癮又進一步,8個鐘食咗就快成包
食iqos反而係唔臭食得仲多咗,我食紙煙係會覺得臭而隔下隔下食,iqos真係會突然煙駁煙
Add oil
而家師兄係食iqos?
師兄戒左?
過來人經驗食relx其實仲差過食真煙
做運動條氣又易喘
啲chemicals多到
電子煙令你介得仲辛苦 利伸介緊
師兄用咩介
用外物戒煙(例如零食)會肥,我戒左差唔多半年,我係因為聞到鼻有陣燶味先決心戒,困擾左我兩星期,食煙既煙味都驅唔走燶味,停咗食煙兩星期後發覺好易肚餓,但都不會吃零食,變成三餐食多少少。
過咗陣燶味後,基本上已經冇煙癮,脾氣都好左。
上個月試吓再食番,原來身體真的會恢復健康,我指再吸的煙身體本能反應是排斥,之後成包煙(剩18支)都掉咗落垃圾桶,自此冇再想過吸煙
推。加油
欣賞你
唔用戒煙貼?
上面講左
講多個戒煙例子,就係我太太.

佢就不嬲無乜定力和恆心,其實在我戒煙成功前,我同佢都戒過兩次煙,但都唔成功,每一次都係佢食番先再引番我食.

但佢三年幾前因為一次重感冒病咗兩個幾星期.

喺嗰段時間佢由於好唔舒服,病到連煙仔都想食,到病好後咁就戒咗,都真係話佢好彩,因一場小病咁就戒咗.

就係因為難得佢戒到,當然唔想引番佢食,所以最後我都戒埋.
食咗六年煙,一日一包咁濟,今年五月話戒就戒,咩都唔需要做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞