[鋼筆撚]有冇人仲用緊鋼筆寫字 (11)【首版資訊更新中】

1001 回覆
38 Like 1 Dislike
我枝長刀研個寫感實在太似marker。。再加上之前試過雙層長刀,其他人既長刀等等...令我有少少覺得長刀同書法尖只係寫出黎既效果美觀,但寫感唔係佢地既賣點 (雖然長刀同書法尖好似唔係同一回事
長刀研係要吊。。。。手寫。。個寫入角度要好高先好睇。。。

你既寫感。。係講日常寫感。。定係講書法寫感先。。。?你可以試下寫三層鷹。三層蛇。。三層蛇仲似marker
單層長刀寫到既我用21k 金尖都寫到
三層刀我直接用marker 屌打
巴打你係咪之前係鋼局貼21K書寫效果屌打長刀個位人兄
日常。。btw我果枝係舊版長刀,遲啲上ink house space試下新版枝單層刀個寫感,個價升左成倍又樣衰左,如果寫感無好到就真係
自己覺得長刀寫行書啲牽絲好難出,格硬出又好唔自然,不過唔排除係自己功力有限。而且寫捺唔係好夠粗
唔係喎。我見鋼局。關公用三層刀寫得好好喎
唔關事,長刀係比d 人一粒字寫半分鐘慢慢畫出來
Pilot 已有823既話建議直上namiki 、完全兩個世界黎

遲入門好想搵返支pelikan renaissance日用
本身對長刀無咩野...但唔知點解鋼局同大陸果邊都瘋狂吹奏長刀研係神筆,令到期望太高,落差太大
其實點解叫死亡灣
namiki 50號太大枝。。BTW 我一直以為佢既賣點係漆,如果筆尖個特性同845或custom URUSHI 差唔遠咁就有啲貴。。
我都中過伏… 寫過兩篇作品之後賣走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞