[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(43)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我仲諗會唔會放埋部 Airist r2r 轉 all-in-one 好,如果要移民都方便啲,想暫時end 一 end 先

純amp就諗 Singxer SA-1 同冇港行嘅 Soloist 3XP

DAC/AMP 就諗緊 Conductor 3XP 或者貴一缺 3XR,定仲有其他推介?

dCS 就冇錢,儲多十零年再諗
stax x9000未聽到聲唔敢攞宣傳資料打飛機住
4 萬幾真係唔係太比得起

做omega 後代我會想佢用返銅電極同銅線囉依家似009s 放大版 睇返phileweb 有篇聽感文佢話x9000比009s 聲音更加乾同柔,對比之下009s 更加有黏稠咁音色應該會好素但係聲場夠大應該做到古典利器
無可能做番omega既音色
但SQ用黎PK應該無敵

4皮買番黎無番咁上下amp同dac黎配
只會重演009,難聽到一個點
singxer 用家
覺得冇咩問題 好好聲
我用黎推th900
但xlr同6.3 d聲差好遠
我cd機到amp到耳機都係全xlr
做唔到omega 音色無問題嘅
至少平少少比我買得起丫
依家個價係1.5隻L5000

soloist 3xr可以同ect訂 有fd買咗
想知個fr會係點 同埋audeze crbn個比較
難啦
stax係007mk1後都唔做音色重既機
我諗都係似009,或者等x9000s會好d

膽amp既問題係有味無力,今次mesh仲要加大左
睇番當年omega咁大既振膜,要T2先推得好
目前都係BHSE穩陣d,起碼夠力先,仲有得換膽

x9000係009s混omega兩邊取其優合埋一齊
單元大未必難推嘅
009 單元比007大都更易推
stax 話x9000 t8000推得好好仲話 400 500t都得添,可能真係搞到易推左
Soloist 3xr 定 3xp? 我見 Burson 官網冇 3xr
睇錯 係3x performance
500t不如D10算啦
不過一定有人頭大身細咁玩有錢大哂

海外定價係6200美金
香港會約$49000,最盡有折都45000
真係好貴成五皮買隻耳機
單賣靜電耳牛係佢獨家咁滯,佢要標幾多價道理上你吹佢唔漲
唔該哂,我得閒email ect問吓

(然後都係要諗 SA-1 定 Soloist
其實而家我都唔知009配dac2541同700T叫唔叫好聽
用msb the select,有靜電output
audiovalve solaris
一部搞掂,仲要係膽

5600歐羅其實唔算離譜

只要解決一個問題

無錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞