開始多卡俾人單買(8)

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
人地賣全新, 拆完試完你唔要人地真係喊出黎毫無保障
二手"買賣"緊有風險, 驚頭驚尾返大陸去廠房門口等喇
鋪頭買卡俾你試得幾耐, 可以俾你打返十幾個鐘機試穩定性?
有鋪有單有盒包冇伏?
人地咬死係你人為損壞叫你自己搵代理跟住代理又唔保你可以點

雖然呢張係GAMING OC換殼當AORUS
$4200散買3060水貨以今日個市黎講都算FAIR喇
格離班友下下千幾蚊買底板 係好例子
但用5600x/i5 我一定簡垃圾板(6-700)起機
貴板唔=冇咁易壞
火牛又係下下話唔夠 60ti都話要上750w
話要戰未來 事實上有8成人最尾成部換
科技進步但人類始終多疑
聽人講好過google
由其香港班人羊群心理好勁
多人推=冇伏
人地賣全新, 賣水貨, 係有鋪頭
你可以話鋪頭可以執左佢, 但佢租個鋪頭都好大成本

但肥花賣卡有咩成本呀

我就係情願買極新二手行貨, 好似代理咁, 至少都睇過無物理損壞, 仲可以要求去電腦鋪CHECK過開到機, 連私保都唔需要, 反正騙徒私保有等於無

咁係有保障過同陌生人交收全新一手水貨
樣又無睇過, 機又開唔到, 連商業登記證都無, 點追?
60ti 750w真係吹鳩漲
5600x/i5 無信仰其實俾夠B550/560夠做
羊群心理其實周圍都有 買嘢最緊要有批判性思考
當然包括我在內嘅商家佬係某程度上都係仆街嚟
底板貴同真係有分別 唔係淨係耐用啲
其實用5600x都唔算budget gamer 所以正常都唔會揀最平 平i5就另計
戰未來好多時都係無用 除非好似而家炒卡咁 遲下upgrade平咗又好咗
不過好多時唔係跟開都係要聽下人講
好似980 pro咁 之前諗住samsung冇死 啲review又冇話佢有問題 都係上連登先知佢有事
你落工業區地產鋪睇一兩百呎工廈幾千銀一個月咋傻仔

你驚你事, 各有各玩, 明買買賣
你一口咬死人地冇得試冇得睇就係伏都ON99
你落腦場買有邊間俾你未俾錢之前打開個盒拎張卡出黎望甚至試機呀?
十年前真係有細鋪為咗生存肯咁做, 今日呢種鋪執得七七八八喇
咪就係多謝你呢種要求高高又唔撚鎊水嘅醒目客仔
欺善怕惡面對鋪頭代理就縮, 人地網上賣卡一支公GEL得就GEL?
羊群心理個到講得岩
我次次買電腦野都要上網睇幾十條REVIEW片先落得手買
開到機=唔需要私保
正ON9仔黎, 不知天高地厚
其實底板分別除咗係lan speed/usb port/front usb c/material/WiFi/X500 series 嘅fan 之外 仲會有嘜分別
火牛方面, 我就唔認同
我有隻火牛 1100W, 2010年設計, 到今日都岩用
盒上面仲寫住終身無用, 100萬美金損失無險
呢家仲有無廠家肯保?
從來無聽過話會改電源規格

睇HKEPC個POST, 火牛壞連燒壞6隻HDD, 個度D師兄話, 個隻antec 本身就係搵代工廠的貼牌牛, 質素參差不齊

一個好火牛, 真實價值好比一件HDD咁保存資料
真係你地呢種思想, 令火牛經常超負荷, 超過穩定設計
好超唔超, 超火牛!? 令到部機隨時會壞, 令到好廠商都唔敢擔保

劣幣驅逐良幣
sn850都爆鑊話跌速
要更新主控fix bug先冇事
始終m.2 4.0第一水野 預左有風險
我見到3叔都中伏都唔知買乜好
你就真ON9啦, 有私保, 中左伏咪一樣無仇報
乜水都唔知, 私保有乜意義呀

今日無中騙徒唔代表他朝唔會有, 不知天高地厚真係好岩形容你
去睇下<天下無賊>佢個世界岩晒你呢D傻仔
[舊文推薦] 底板有咩咁重要?
https://lih.kg/2468420
Thx bro
打機就買返gen3 等玩DirectStorage game先買gen4
幾多千又點, 你無商業登記, 佢畀你租?
有商業登記就一定會生意負責人身分證號碼
警察海關要搵人都搵到, 你可以搵人做替死鬼, 但知唔咩係洗黑錢?

相比你同唔知乜水交易, 根本就係完全無保障, 咁ON9都支持
反持質疑最起碼的保障

落腦場同個陌生人買有得比? 腦場鋪頭無商業登記? 所以你邏輯思維本身就有問題.

就好似飛馬老闆去肥花高價放卡, 呢D先係洗黑錢無仇報呀, 唔通飛馬電腦無商業登記? 幫襯飛馬電腦出事, 警察海關會唔知邊個係負責人?
係喇係喇開鋪就有仇報喇今中咁多黑店POST都唔見黑店執
繼續奶港行奶香港鋪頭啦
講起epc
有會然HX1000i咪又係照死
根本近5年既牛易壞左好多
用到壞關我撚事咩
你唔屌班火牛廠渣流灘
奶你條毛咩, 你網購就自己網購
要搵代理網購, 就搵個有商業登記的水貨鋪網購, 而唔係同個陌生人網購

咁同係IG買野有乜分別, 今次唔中伏, 代表IG網購騙案唔存在?
好的廠商都唔做永久保用啦
好似係2014年開始
根據台灣PTT資訊指台灣廠商

我指出火牛係唔可以超負荷
廠商為保證拎白金/金/銀/銅牌, 一定大材小用
超負荷能用, 但會大幅增加損壞的機會, 根本唔值得提倡
係你個傻仔當有商業登記證當有鋪頭/辦公室地址就當呢種買賣唔存在騙案
再FF萬一出事一定有仇報有得追

兩邊各有仆街
你港行全新散買3060有$4200你咪上囉
關咩事
事實就係EPC班廢老弱撚智乜柒火牛都話要推盡
佢地大多數講既唔係火牛既品質而剩係講幾多w數
總之吹到3080拎返官方建議既750w牛推就一定會著火燒機大爆炸咁
3070都話要起碼1200w先夠
60ti 單8pin
550w好安全囉
10年前買隻1$1w 550w都有雙8 pin
主要係覺得廠商要搵錢會鼓吹唔夠用呢件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞