[ViuTV] [20:30-21:30] The Penthouse 上流戰爭

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
睇一集都頂唔順
呢d劇真係睇都廢事
同延遲的正義呢類點比
成班臭閪八婆集中營

邊個係人邊個係鬼我睇得出
同一個人:眼睛可不可看看我何其認真~
神劇之後播垃圾
偉大的show好睇

夫妻都好難睇 sosad
由於自小長相成熟,在10多歲時演出的角色年齡大多與本人年紀不相符,15歲在KBS演技大賞得到最佳童星獎時更遭觀眾打電話表示怎麼可以頒獎給成年人

千老師
人地韓國神早拍過好多狗血戲
主演IG

樓主pin this
入面有劇透,所以唔po相link了
有興趣先入去fol
咪覆佢啦 佢係五毛
派條撚
離咗婚先同鄭雨盛一齊
好明顯Penthouse呢班唔係豪門 你見開得間律師樓都叫有錢就知 秘密花園朱社長屋企係百貨公司集團 即係樂天級數 Penthouse男主只係一間建築公司老細 仲要貪呢樣貪嗰樣去斂財 仲有就係最頂尖嗰班有錢人根本就唔稀罕三大 佢哋就鬥餐死要爭入首爾大
其實hera palace個意義唔淨只係代表財富(雖然住係個度都好有錢)
hera palace真正既意義係權力象徵,即係住得喺個度都代表係有權有勢
而當中penthouse(即係朱丹泰住100樓個度)就係權力之中既權力
你睇埋落去就知點解成套劇為咗penthouse打生打死
嗰1%其實都好多人,呢班一定唔係最top嗰班囉,我諗最多三線top
你話純粹象徵權鬥就合理嘅 如果認真睇劇情就覺得啲人物好on9
夫妻的世界描述啲關係好好多
呢套純睇劇情同破案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞