[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(280) 睇#1

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我加咗張獨顯就冇問題
上網睇 都有人講內顯玩lol有問題
樓上無耐前先出左條5600X £650
講真58X好似唔抵
有多工需要就直上59X
打機就56X夠做

唔知你目標係邊張顯示卡
用850W多數overkill
可以考慮750W
多數都係driver問題
等bug fix
喔 明白
唔該師兄
直接廠機
買廠機 用11代內顯全開都夠做
買咗SN550 1TB一個月先知WD換咗QLC nand
可以點做
二手放出去囉
官網仲標明壽命600TBW
究竟係換controller定換埋NAND?
直接用返舊機
Budget 13000
想用intel + 3060Ti
主要打機
Apex/csgo/tales of/3A
應該想144就得
遲D應該買埋144 mon

1 x Intel® Core™ i7-11700
價錢:$2,599

1 x ASUS TUF GAMING B560M-PLUS WIFI Micro-ATX
價錢:$1,270

1 x Crucial Ballistix 16GB (2 X 8GB) DDR4 3600MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$880

1 x WD Blue WD10EZEX 1TB 7200RPM 3.5
價錢:$330

1 x Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$830

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 (只限砌機)
價錢:$4,999

1 x Antec High Current Gamer Gold Series HCG 650W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$719

1 x Antec DF700 FLUX ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$519

1 x Cooler Master Hyper 212 LED CPU Air Cooler
價錢:$258

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

Total 12484

唔知呢個塔散夠唔夠做
行貨一體水d風扇搵代理有冇得配返?
早幾個月貪方便比錢比鋪砌機 風扇用自備D非RGB扇
砌完間鋪冇比返D扇我 之後有同我講過話唔記得比我
但返工放工就唔到時間近排先去拎返 點知同我講話擺太耐唔知去左邊
又唔想暰多幾舊水買扇用
比貴啲喇
邊間先
比錢電腦店砌係最不智既行為
cosmic diy
放左工想舒舒服服唔想搞咪比佢搞埋 又唔係貴
你都係比錢買算喇
你收貨冇點齊就係你問題
閒日問下代理有冇得配算
隻水冷風扇聲稱4.29mmH2O 市面上冇搵到有咁高風壓嘅扇
咩牌子
比貴D既塔散?
有無suggest
U12A
msi coreliquid k360
高轉數姐
買返2000轉就OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞