中共算唔算完美收割香港中年藍絲?

127 回覆
665 Like 4 Dislike
其實都唔完全係中唔中資問題,

你諗返2020年全世界既氣氛,同埋全世界貨運量減少咁多,基乎係每一個發達國家都係渡緊難關既時候,港女(美股都係啦其實,不過係到講美股跌實比連登股神笑)竟然仲開3幻3新高,你信既你智力都有問題啦。

咁咁岩一大堆blue stock都係中資啦
唔係話中資冇問題唔抵死,但你一咪迷信跌就係因為係中資咁你都好易出事

700港膠5號呢d跌同時係因為佢地係全港最大既賭場,等於tesla係全球最大賭場咁解
銀娛,平安

全面收割,一半既一半
銀河金沙10個炒股藍絲9個都有 唔係講小
你又會覺得藍絲會all in入股票度啦….
Time to 趁低買入
愛國愛港
仲有俄鋁

藍屍來來去去都係嗰幾隻

俄爹而加幫藍屍對沖緊
大把 身上3-4層樓 無名再買
咁手頭上2-3百萬cash唔買股唔通做定期咩
仲記得大劉係第一個衝出嚟反送中。收恆大皮順便收大劉皮
俄鋁又係經典黎
仲有隻中移動
佢地好鐘意買埋依d on9垃圾公司
未搞到港樓都唔算
因為老一輩都有迷思就係開賭點會輸,但點知依家係冚檔
恒大唔細架啦
你未計啲傻鳩會翻大陸買樓 而家樓又未起好 起好省政府又唔比你賣/做其他野眨你值 中間蝕真係蝕唔少
國難當前 匹夫有責
將自己身家交給党能算收割嗎
好多自稱中立廢中廢老。有層自主樓加買港女藍籌同中既就覺得係立於不敗之地。

呢下割得好
Btw 公司勁多藍絲做開高層果啲 一早高位cash out哂 依家去左5眼嘆世界
班偽黃成日幻想大洗牌 人棄我取 班偽黃本身支持場運動就係為大洗牌 見勢色唔對 轉個頭入番哂中概股支持中共 實質就係藍 但只不過係䘄藍
冇計
佢地生活係財息兼收既年代
大劉今次應該當R痕
佢咁醒目一早已經喺世界各地插咗旗
倫敦佢都係大地主
食哂人血饅頭開心賣樓去英國啦
仲係度打飛機
不過支那人多數都含大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞