其他公司出緊摺機, 出名創新既Apple仲係加120 hz

430 回覆
198 Like 59 Dislike
摺機根本唔係創新,Nokia時代已經有。Apple就係創新在無用Nokia時代好興既摺機。
呢個真係事實,佢做到軟硬件合一
見到D摺機能指撚住佢黎笑
有額頭
仲要細左20%
其他都無額頭
大一條係中間唔會留意?咪自欺欺人啦。 我家下就係對住個 Mon 係 lihkg 回覆版面覆緊你,自己個樣中間切咗一切

睇網頁碌到去中間細心睇 D 字會跌咗落去,未計電量極差。我買係買佢 Size 細同有 Link to windows 返工秘撈用,S21 太大又顯眼 Flip 放落個春袋仔睇唔出同時無線差電。

要買 Android 一定買正正常常例如 S2X 或者 Pixel,其他花巧嘢有錢先買嚟玩下就掉。
無乜邊間120Hz 唔係自動調節
只不過無人會叫"Pro" Motion
指紋快咗一倍
Apple 總有大把本錢同忠粉,冇問題!
非洲應該成堆an俠 但全部平價機
真係識攝影都知頂唔到同價位 even 半價嘅相機
可能食咗好多休閒相機用戶
但實際上效能唔係咁大突破囉
攝影大升級俾大眾忽略:o
你做大導
係,d老細廢老好多用samsung fold
我咪講咗「攝影功能遠超大眾嘅需求」
我舊老闆就係咁
留名3年後apple出,一樣有痕賣3皮,你班ifan到時吹奏摺機世代終於到
然後apple都只係買samsung mon黎賣
寬頻對普通人有乜用?56k收發email已足夠
防水對一般人有乜用?
摺機對一般人有乜用?

我冇講過對「一般人 」有用
但係啲一般人如果連人哋創新/領先嘅嘢有咩用都睇唔明,就唔好厚顔無恥岀黎笑人無創新

好似以前啲井底支那人笑香港屋又細又貴
去深圳住仲好
因為環境,法治呢啲野對佢哋冇用
次次新機都攞來拍電影
俾人感覺就係一早已經係可以拍電影
鏡頭升級真係無關痛癢
我又唔撚拍電影

好明顯

睇唔出
繼續用apple只係佢ios穩定d
前年用緊三星機都係會hang apps

通常拎黎上下網簽下電子文件連番電腦咁
係,所以攝影功能遠超大眾嘅需求
作為iPhone 8五年用家
其實大家想要嘅只係Under Screen Camera同Touch ID回歸
其他嘅有鳩佢
柒左又搬龍門加多句
要真係大部分人岩用!
可以拍電影
好似佢咁有成隊Crew 打燈收音未得
睇黎我都住緊非洲
我係非洲人呀hi
都係好用過其他機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞