飛機維修你問我答

665 回覆
83 Like 28 Dislike
cx唔係heaco做架咩
casl papas heaco , 走黎走去都係呢幾間
飛行服務隊就算把啦, 得個幾丁友, 有牌都仲要過五關斬六將
我係翼班不過上年暑假辭職走咗出嚟讀返書
我都遞咗信準備走人
個阿姐好煩,係咁講yuu,巴基同帶眼鏡既女都好啲
Rap,不過canteen啲野係好食,最衰係美心
有冇見過杏色證
做飛機維修都好講 機場最底層 人地機場清潔個呀姐都高人工過你
男定女多?
認真又算專科,環境又熱撚到閪咁,做airport management 個班行行企企都高人工過你地 成件事好on9
你試下問20年班GT,好似冇一個係local grad,如果答錯sor
4年前我都入左去
然後上左1個月堂就走撚左
ot埋t都講得出口 飛機維修ot等於8am至8pm
加埋搭車嗰三粒鐘入埋維修區 一日返工最少唔見15粒鐘 到底呢啲狗工有咩好講
Lm果班好有愛
Keep住減人工,但工作量就無減
日曬雨淋都堅持唔走
每年唔定,睇爆幾多鍋同國泰出幾多,今年好似2星期糧,上年唔記得,19年接近1個月,轉工開18K,不過預左卑HR壓價
20年有兩個kong U grad
恭喜巴打搵到自己鍾意嘅工作, 我大約六年前見到廣告都想去in, 我覺得自己應該會幾鍾意做飛機維修, 不過果陣已經搵緊25k, 所以放棄左
明智選擇,嗰時就係諗日日喺度柒,錢又唔係多,不如出返嚟讀書,嗰陣234月都有啲時間冇機做又OT我真係攞埋個模型返去整,林阿珍仲叫我crew數晒全三個棚有幾多個chocks,柒下瞓吓坐下又一日,btw啲加餐整埋埋啲晶片戇鳩鳩咪又係跌咗出嚟
男,8:2,其中1成女唔著女工衣辨別唔到佢係男定女
學歷幾高? 有冇讀過aviation相關degree?
冇嘅話起跳人工幾多?有嘅話起跳人工幾多?

定係aviation相關degree根本就唔值錢?
比係地盤算係咁,又有風機又有移動冷氣機,係鬥搶咁解
呢行gt 人工前途好唔好
1成係指女仔入面嘅1成定全部人嘅1成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞