純分享:買完部 xbox s 體驗冇想像中咁差喎!

1001 回覆
130 Like 110 Dislike
有ps4 以前d舊神作全部爆晒
而家ps5暫時都係得戰神吸引我 但起碼2023先有得玩
所以買XSX 玩game pass 等PS5 pro/silm係最好

所有Bethesda game, EA game, FH4, Flight simulations, gears of war,psychonauts 2
一大堆佳作/神作 可以慢慢玩
game passd真係抵到痴線

唯一唔好係有d自家studio game都唔出中文
如果微軟可幫埋自家工作室遊戲全部中文化 一定搶到更多亞洲市場
Marvel Exclusive
Sony蜘蛛俠系列

唔好再呃人買媽記啲game
lm
其他都冇咩野
提咩撚野vr
垃圾到索尼出完就放生
買左既正on9
其實GOT5係乜?
對馬戰鬼 & GTA5
其實gamepass果堆舊驚好多都一早玩過
特別係Bethesda有幾多人會未玩過
真係玩得過係得 Flight sim, Psychonauts 2, The Ascent
其實已經搶緊不過仍然處於早期所以成效唔算明顯,而且從我嘅觀察睇睇搶緊PC市場多過主機市場
STALKER2玩唔玩得過?
Forza Horizon5玩唔玩得過?
Starfield玩唔玩得過?
Back4Blood玩唔玩得過?
全部都未出講乜
頭3隻有興趣
b4b玩完beta覺得一般
全部都未出邊有人答到
其實舊game唔係真係咁多人玩過晒,淨係睇gta5賣幾多次已經知,steam一特價又成堆舊野再上榜,no men's sky都一樣衝上黎比你睇,舊又唔代表唔好玩,demon soul咪又係返炒,會有人話舊咩?而且其實唔少game day1已經上pass

我覺得gamepass最抵嗰樣係啲唔知好唔好玩既game可以撚兩野試下,啱就繼續唔啱就玩另一隻,好似outriders咁,屌你真係好在個pass包佢,後面真係悶到飛起,棄驚無痛苦
如果幾個fd一齊玩,直情唔駛夾玩唔玩,例如前幾日隻手術,可以唔駛特登比錢,叫fd一齊download就搞掂,一流
一個月有一兩隻怒玩已經回返晒個pass既本
我有朋友曾經講過
未玩過嘅Game 就係新Game
Gamepass嘅game出咗好似就計入舊game
設定轉省電模式或者完全關機, 但就冇得熄機果陣繼續down game
https://support.xbox.com/zh-HK/help/hardware-network/power/learn-about-power-modes
PS4 vs Xbox one 就一定係PS4嘅
依家?gears 5做返水準,elder scrolls 6、starfield 獨佔,再加EA game入game pass,我睇唔到果部3-4個月就會壞手掣嘅PS5有咩優勢
即係而家買最平都要食3個月pass,$26xx ?
之前我第一次用game pass嘅時候第一個月係最爽,玩撚晒所有之前想玩但係冇買嘅game,之後就等有想玩嘅嘢先再續,真心好抵玩
邊到買金會員最抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞