純分享:買完部 xbox s 體驗冇想像中咁差喎!

1001 回覆
130 Like 110 Dislike
本身已經有 PS5,純想買多部機擺房,原本考慮 X $4999,但最尾都買唔落手,就買左 $2500 S!

原本唸左幾個問題,畫質,***容量***,嘈音,熱力

畫質,用緊 4K mon,Fight Simulator ,Forza 等遊戲都可以 60FPS,但應該輸出唔係 4K,應該係 FHD,簡單講 FHD / 2K 玩係冇問題!

容量:買果時最緊張呢樣,本身得 3XXGB 可用空間,安完咁多遊戲總有 20GB 剩!

嘈音:完全冇聲咁制

熱力:完成冇問題,黑色散熱位就有熱力

最後感想,佢一定會好過上一代 PS4 Pro / Xbox One X,再加埋 Game Pass Ultimate 優惠,我買左 2 年 $800,真係好抵,部機買之前未見過實物,開箱第一眼,真係好正,好細部,估唔到有咁既成績,所以突登同大家分享下,非賣廣告🪧,最後部機真係好靚,咁多遊戲機款黎講,我真係比 100 分佢!

繼續毒大家歡迎討論
又開同一樣post。。。。打手味濃
係,上個 post 已講係 PR
可以就咁插usb 用無線耳機未
之前x1已經領過嘢,打開日系game所以只會等ps5
竟然開到 2
唔得, 要支援xbox嘅先可以用
日系game只會買switch, PS5有乜日系game?
日系RPG加好少部份獨佔
post 相未
咁PS5有冇Forza, starfield, The Elder Scrolls VI, gear6, Hellblade II?
其實我覺得一定要二揀一嘅話,咁當然等到PS5正常供應就去買啦,或者繼續抽機啦,但係當你身痕有閒錢嘅話,可以考慮買部Xbox SS嚟做副機,純粹玩game pass 入面d game 當攝時間囉. 咁你係極度抗拒Xbox 嘅話就冇計啦,依加機連硬食半年game pass都係3k有找. 詳細可以睇翻上個po呀。

有機嘅就繼續放毒,毒多d人買啦
Sony支持者你好,我有PS5㗎
我試插ps新嗰套headset,運作不能. 但插落switch 度就用到.
樓豬可以分享多次你Game Pass Ultimate點搞? 12+12+12?
GAME PASS 好撚正, 人中 0 到 7 都有, 有排玩, 至怕未打完就下架
冇新相
我係樓豬 PR

如果你未買機要食 pass 既,就買 2 年好了,除非你唔要張跟機 pass

買 2 年 金會員 + $10 + 跟機 pass( 新會員入跟機 pass,送一個月,我入左 2 張,送左 2 個月)
入機 最方便途徑

同大家整理一下買機

S
game 舖,平均價 $25xx 食一個月 pass,現金
club $26xx 食一個月 pass,可信用卡,用特別卡有回贈
豐澤,百記 $26xx,可信用卡

X
game 舖,$49xx 食 3 個月 pass,現金
豐澤,百記 $49xx 食 3 個月 pass,可信用卡

club 包送貨,網上簽帳信用卡回贈,搵特別高既!
豐澤,百記,可搵商場舖,睇下有冇商場+銀行優惠!

金會員 平均價 $39x (game 舖)
https://www.youtube.com/watch?v=MkiTuJatdPE
睇完呢個XBOX真係完勝
Xss真係抵到喊

上世代價錢 細過部ps4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞