有冇人鍾意邊牧既入黎

32 回覆
24 Like 0 Dislike
有咩問題關於邊牧都可以問下

另外其實想宣傳埋下個禮拜六18/9 1pm 南豐紗廠會有邊牧聚會,20幾隻有勁多唔同顏色既邊牧係度,如果鍾意邊牧既朋友就黎睇下
有冇太聰明而引致嘅煩惱?
大把
日日同佢鬥智鬥勇,但佢老母係弱智
難唔難照顧?本身都有養貓狗
你隻邊牧係邊度買?
就咁過嚟摸下佢哋得唔得
想聽故仔
自己開雪櫃門拎嘢食之類
當然可以啦到時20幾隻任你摸
其實唔難照顧,只要你食得住佢
我嗰隻係朋友生左比㗎
類型呢類啦,多到我都唔記得,就嚟習以為常
嘩 好得意呀樓主你隻邊牧係咪男仔嚟
想問下佢係咪未夠一歲,真係好精靈

我一直都好鐘意邊牧,睇好多佢地嘅資料,
想問下你覺得邊牧係咪鐘意同人玩多過同其他狗仔玩?
同埋佢地對主人/其他人嘅依賴度高唔高
同埋你覺得如果未養過狗仔,會唔會搞佢地唔掂?
你隻邊牧真係好可愛多圖please!!!
得意動物, 推
我嗰隻係仔黎㗎,佢四個月~

我覺得佢一時時啦!當佢同我獨處既時候,佢係痴到我實,但出到去佢自己會識同狗social,我覺得都係要睇番每一隻性格,見過有邊牧好唔鍾意同狗玩

另外佢地對人係真係熱情既,見人就撲攔都攔唔住,都算係天性黎既

對主人依賴度我覺得一般唔太依賴,佢地會好想同你玩扔波,想整蠱你,但同時佢地都需要好多Me time 所以我會話唔會超級痴身

我都係第一次養,我覺得唔特別難handle(除左啱啱返嚟嗰一個月,之前真係有諗過想放棄,最後當然冇,亦都唔會咁做啦)因為佢地真係好賤格,返到黎不停挑戰你底線,你會超級崩潰,如果自問你係一個堅持唔到既人就唔好養啦

附上一幅佢啱啱到屋企既圖
想養但唔知邊到可以領養到
我地係私人繁殖買既
不過嗰個唔太好所以我就唔介紹啦
但知道勝利道 A+/ 樂高都可以訂邊牧
佢地唔係入大陸狗啲狗都高質
今日經過勝利道另外一間都有一隻邊牧
領養就多啲留意下Facebook group
另外早排SPCA都有隻10歲邊牧待領養
*朋友代搵私人繁殖買
髮線向後移
星期六有狗狗聚會?
幾時再搞
過咗好耐啦不過定時定候都會有聚會㗎
每一個月都會搞,但我plan聖誕節同佢出老尖着衫影相

附上萬聖節on9仔
諗緊邊牧定labradoodle, 想開心活潑痴身啲,本身果隻太自我
樓主隻邊牧好得意好乖!
可唔可以分享吓平日點樣教佢哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞