20/21 非專科fg 過成點

1001 回覆
141 Like 19 Dislike
好高喎20k真係
社畜msw 相對上容易入去一啲 但係位少 可能讀完都只係SWA (pt.9 22k)
教畜pgde 你唔對科 dse 冇5 講嘢唔叻 都好難有機會入到 因為真係競爭好大 但係出到嚟就容易搵工嘅
同埋講到尾 呢兩個行業入去做都真係要有心先得 冇嘅話真係好難頂得順 (更加唔好講對於學生/接受服務者嘅責任同埋個心)
做緊aco嘅 真係要轉嘅話諗吓啲2a3o 好過啦
非專科有人請再算 好多做爛市開 <15k先有人請
唔少數17,18fg仲撈緊20k左右
或者爭緊入政府
20/21真係食得屎

18 grad 14k
14>16>依家20k
in左政苦,有offer就30k
點解你地咁勁我同我啲同學19grad普遍都係14-17k
咩positionbtw恭喜你先
比邊個check?
20 grad top up degree 19.5k
銀行
Corp bank,其實19.5k算唔算多,因為都想知其他top up既同學仔係揾幾錢
我都非it background都收到call叫我去in
諗緊其實係咪伏嚟
等巴打你返落睇下做成點先
有冇JD睇下
屌 我都後悔叫15k
市價係16k
叫低1k
😭因為fg 唔敢叫太高
Corp bank fo arm嘅話19.5 underpaid喎
做緊hr既朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞