有冇巴絲年尾會去意大利?

115 回覆
17 Like 16 Dislike
business 33k
年尾low season, 好多船, cinque terre 行山徑.唔開.睇少啲野. 星期一啲景點博物館休.南邊有一兩日就算12月可以幾暖. 但milan 可以得幾度.
venice 快步一日行得晒....第二日要上網搵side trip
book 酒店唔好住係火車總站附近
boat tour on lakes, cable cars near monte baldo closes during low season
所以frienze行程要避monday.
我都好想去意大利
好耐冇飛過
想問下巴打 入境德國如果己經打齊針仲洗唔洗武肺陰性證明
返香港既話法蘭克福機場個武肺檢測 香港政府認唔認?
我玩咗兩日,一日本島,一日彩色島
淨係等船都起碼預一程等半個鐘
唔好玩啦,火車站附近先安全
我 Firenze, Milano, Roma 全部住中央車站附近
行出行入都有警察同軍人
no need if BnT
認, 德國領事館出咗信當proof
not necessarily
我正正係星期一開始Firenze 行程, 大教堂嗰幾個景點,仲有舊宮全部有開
去完舊宮就行埋開24嘅老橋同Piazzale Michelangelo

不過Firenze玩一日唔夠, 第二日就可以去睇美術館同大衛像
留名
當年我記得兩日差唔多行晒, ..地方唔算好大.google map計, 最北個景點行到.Piazzale Michelangelo只係一個鍾....
同埋firenze用腳行就得
但係我book 左.3晚酒店, 跟住day trip 去pizza
day trip 真係好考紀律同search transportation schedule
verona值得一去 唔算劏客但都算有特色野睇 簡直英文都ok
鐘意行山要去埋bolzano
下個目標!!!一定好正
我同你一樣,兩日Firenze市區,
一日Pisa, 我仲同一日去埋五漁村
不過就冇行山徑,,逐個站落車打完卡就坐下班車去下條村
黑鬼 homeless 周街都有,睇你想係多人地方(火車站門口)見到佢哋定喺冇人後巷囉
隨咗法拉利博物館之外,我去咁多景點都認香港BnT
最慘係法國同荷蘭,唔算多case都俾人當做高風險
瑞士就一般般啦,冇英國情況咁差但又多過法德意嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞