(26)電單車討論區[105]

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

Forza 750真係幾好玩,羊既舒適、啡鈴既感覺

BTW 邊度有750尾箱架買,問過周圍都冇貨,訂要等幾個月
同埋都幾多野要加/改

加泥擋
風擋調教/換升降風擋
換短身倒後鏡

其他諗到再講
250rr都應該算大 指揮棒都擺得落
hrc?
我諗係咪越大cc越少空間
都有機會中量級好似都係咁
係呀忍唔住
本身諗住完p換走架忍4,買架600/1000cc fairing
我諗依加要擱置先

連車cam主機+gps都放唔落既話真係屌唔過
gd ar一齊加入250rr大家庭
1000只係睇岩SRR同v2
但我有時諗公升跑車會唔會好悶,香港無得落場飛,市區跟牌行110 再比盡你揸140,都係2波行得盡
跑山又係1/2波咁玩,諗諗下好無引

利申:無公升車,自己諗出黎,有錯請指教
師兄我想問下有咩要準備?我暫時諗到就車冚,碟鎖,車冚鎖,,手機架,車cam諗住到時俾第二次訂個時叫佢幫我裝
我平時行路轉線都會擰下頭望人先

放心一定會預留多d 安全距離. 同轉親灣都會一定望下鏡.

多謝忠告
Gps防盜
印像中sales個邊好似唔會理你 會叫你拎車後自己約車房個邊
想穩陣啲就買埋gps
我都係大圍新買車, 仲度緊點泊部車好
你個諗法個個渣150cc 都夠, 極速有110,

事實上就算代步,都跟牌再加10km 以上,

同埋根本唔係你所講無地方用, 1. 大cc 加速力強好多,同埋淨係3號幹線吐露港 都夠你扭上200up,己經唔講買架1000cc 自我感覺良好。
我意思係
行黎行去都1/2波,架車好難扭上高轉聽公升車既咆哮聲
收到,唔該上面兩位師兄
你仲要考慮埋泛用性
公升級真啡鈴調較係唔會考慮平時行街代步
低轉無咩力兼且唔順之餘一到power band就發癲

開開停停熱撚到七成熟 坐姿又唔舒服
唔落場嘅話個人覺得係浪費曬

所以比我揀 我會揀detune版本嘅街車
啡鈴既感覺?清可以分享多啲嗎
依個都會係我揀下架啡鈴既因素
好大機會出rs660,有加速 低扭有力 極速唔低,跑樣但有舒服嘅戰鬥坐姿

熱力應該比4肛600/1000 少d
真 而家啲車廠都向呢個方向
最hardcore個咋啡鈴係太唔user friendly

所以會見倒雙/三肛跑車掘起

遲啲如果有R9就正
無左口球燈再講野
未至於啡鈴掛 我覺得係似T媽媽感覺
操控好靈活一啲都唔似羊

利申 車主

btw師兄好似好早訂 而家先攞倒車?
係車廠角度如果你對hard core啡呤咁有愛都唔會介意加多少少上公升級,間中直接拎落track飛,中量級應該都係向雙/三肛再配一個平順嘅power band街跑咁發展,R6呢種四肛萬轉發力超高超趴超熱嘅中量級跑車應該暫時絕種㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞