(26)電單車討論區[105]

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
上星期都比人偷左條扎車冚既行李繩
好撚痴線,我果把鎖日曬雨淋污糟到堆填區拎出黎咁
又生鏽鎖唔到,純粹穿住個車冚,咁都有人偷
首先架車大改定細改,有冇跟原裝件?
大改啡呤風險高,cafe 巡航反而少捉
如果勾車會話你知邊度唔合格要還原
如果收信就按信指示,通常叫你影相比佢睇先,唔得就要去驗
即不用驗車
俾錢買牌費就ok?
都大改
街車改分離把 改燈 座位
Cafe 咁
cafe基本上唔係條嘈到拆天都唔會搞你。
真係咁唔好彩比人周,有原裝料嘅去車房還原就得,但收幾多錢就要自己同師傅夾。
前車主有冇留返原裝件比你?
狗通常捉喉同牌架多
cafe的話都ok, 最好有原裝件 (基本原裝喉,尾牌架),尼2樣最易中招
但如果郁過車架或者custom重改真係要諗清楚,尼D車要整好鬼煩

利申:勾車收信同六合彩一樣話黎就黎,如果遇正驗車官賭馬輸錢就請全車還原
留名
未買嘅
問下有冇原裝件先

唔該師兄

尾牌架如果冇原裝,求其揾隻”this angle” 係直嘅就ok 🤣?
正呀
香港係好撚多乞兒 我擺個碟鎖袋係車場都比人偷 屌佢老母魚波賣個隻碟鎖送個個袋 咁撚核突都有人偷
成日冇入黎 以為有花生食 好失望
睇亞蛇心情,條例好似係要車牌垂直 (有錯請屌),你唔係完全直佢都可以報運輸處,唔好信咩"大sir話45度內就ok"

我試過35度左右都截車報運輸處出信,驗車又係睇運,例如鋼喉有人話check, 有人話唔check, 好難講o唔ok
8月尾俾訂話架車喺大海,仲有幾日就到,9月頭就話要等政府驗車要2,3個星期,唔知等到幾時先拎到車
等一個月就話耐喇?
但一開始佢話幾日咋🥲
識人買左一堆補品擺喺人地車房幾個月都裝唔到
無呃你 係到左香港
不過未交得
交車日期=佢日期加兩個月是常識
甩P都唔知有得拎得未
車房多得條友唔小
有啲人會割左車尾
果啲就真係唔好諗

早兩個禮拜上魚波到改油喉
翻屋企嘅時係部車著唔翻 牙波二話不說免費幫我叫拖車 後尾check 翻死整流 唔關佢事
邊度車房咁嘅service 本身佢仲諗住唔收我整流裝工
我走前佢有煲車 check 清楚無事先走
同問頭盔
都係有類似情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞