聯強技嘉mon壞 會唔會上門搞?

638 回覆
10 Like 74 Dislike
我Day23 沒有任何消息
巴打整咩?
本來電腦砌機硬件已經冇諗住會買佢
但個mon性價比的確高 點知都搞成咁
6月買咗部fi27q-p
前兩個星期已經壞撚咗,搞到跳掣
但另一個mon同時用緊完全冇事

都係call咗嚟收機,唔知要整幾耐,好彩仲有個mon

以後真係不了
一樣要番台灣整? 想問佢收完check完有冇通知左你先?
先收咗機兩日,應該未咁快有消息
真係估唔到係哩到可以見到苦主群

上部mon買咗3叔用咗3,4年完全冇出過事,
再上一部係LG用咗6,7年又係完全冇事

今次玩下雙mon諗住買部靚仔啲,點撚知1個月已經出事
我上一部asus都係用左5 6年都冇事
保守估計冇60日 都唔洗諗可以再用番
壞過一次mon
先醒覺,全屋電器最麻煩差唔多係壞mon
運輸太煩,又容易運輸途中爆mon

突然發覺asus好撚正,好似係原廠上門收
以後真係可以考慮下
聯強? 有冇卡借 冇既話都幾慘 如果用amd 機都開唔到添
見到個牌子名都唔開胃,就算講到點好,一律都blacklisted
冇問,自己有後備卡
技嘉真係邊範都係一鳩樣 d spec谷到盡哂但係D QC真係一舊屎黎
上次整moon 前後差唔多兩個月先返到黎
點解買mon會買技嘉
隔離post連登仔吹奏話好
想問佢 收左 check完有冇通知你咩問題先寄台灣
邊樣好
好似上面位ching 咁講, 技嘉d野個spec 通常都幾靚仔, 所以可以吹奏下....

但係qc差再加聯強代理, 呢度真心趕客
咩都冇通知
4-6星期左右自己去WHATSAPP問佢進度先有eta
咁多問題,唔好買技奸啦
技奸賣點係
同價位SPEC最好/同SPEC入面最平
不過聯強保呢點抵消曬本身既優點
因為聽講以前技嘉d野成日壞,
d料同其他廠差唔多
可能我無跟太耐

我用開lg
咁依家lg定位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞