Xbox Series X/S 討論區 - 淘撚與狗不得內進(16)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
日系game要買switch
好直接
今代雙修好似好無謂咁 本身兩邊game已經唔多
個post多咗咁多人
Switch而家果部壞鳩左。
預定換。

而家係Xbox 定PS好

屌那星,作為Sony長期fans。
唔想食炒價會買唔到機。

我一至四代PS

但xbox series x都要
係game pass抵玩,

可以上網睇下gamepass game list岩唔岩玩
因為想轉會。
老實,game pass好吸引同PS5一定食炒價。搞到個人冇咁堅定。
所以最後都係睇兩邊嘅會員制有咩好嚟做比較

今代明顯係xbox領先
最多係多咗人買嚟玩game pass
點睇到領先
Xbox會員制 > Ps會員制

灣仔電腦廣場有兩間都有Xbox嘅game賣
不過就好似樓上嗰位巴打咁講
實體game只係CD KEY
玩嘅時候都係將成個遊戲裝返落去harddisk度
真係擺脫唔到ps5、gamepass又有啱心水咪雙修
買部xsx加3年gamepass$5500左右
我當你3年內有10隻大作啱玩、再玩埋啲平時未必會買嘅小品game
其實都回返本
人中製作人好似都走埋
好似係去中國發展
PS>玩pc>xbox360>PS4 pro>Xbox series X
鬼佬網吹佢走

其實重吹緊KOJIMA 將來都未必再係PS首發

同意上面有巴打講,純日系GAME 去晒SWITCH 架啦
Kojima都似唔妥ps

自爆講唔滿意ds"導演剪輯版"

又開post讚12分鐘好玩
Xbox 無朋友玩 亞洲區支援不足

結果迫住雙修
剛買左xss, 想買番隻lost odyssey 黎玩,但發覺香港區冇但台灣區有,但又俾唔到錢,有咩方法搞?
細廠用返ps4都夠玩
驚鬼佢會出到隻ps4食唔起機能既驚咩
本身玩ps4,因ps5多次抽唔到,早幾個月索性過檔轉左去買xbox series,仲買左三年gAME pass有排玩,剛剛訂埋FIFA22,希望到時見多啲人係FIFA22度
有冇join咗reward先買
咩reward?唔知
我唔知fifa2021有任務未

喺xbox主頁按Y, search "reward", 入個apps拉落去就見到, d分好似1170就可以換有限時嘅$10, 咁你遲d有game想買就可以換錢嚟買game, 本身買game都會有分, 但你未join今次應該冇

Reward仲有網頁版, 但d任務唔同部機個app
https://rewards.microsoft.com/?rtc=1&wa=wsignin1.0&refd=www.microsoft.com&redref=amc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞