歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(67)萬惡嘅dc9不得好死

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我今日考果時都有人行出泥,然後我即停左
不過我係慢慢6先,一早睇左佢出泥,我到佢又未過哂,我停
唔洗大力dup既,遠留意到,收慢慢6,佢過哂咪行,佢未過哂咪停,不過我覺得考官係鬆手左
佢睇唔到你 你同佢又近咁梗係要停
within一個車位就一定要dup停
你急停腳制踩大力最多咪細剔 你車死佢/考官dup停咁一定大剔啦
你諗吓你再行佢睇唔到你你分分鐘撞落佢度㗎
我係鬆手考官,果人係已經行左我半個車位,最尾我見佢未上哂,我停,反正有死車要過對面又有巴士
我學車比cfu屌過
總之行人within你一個車位就一定停比佢 你當係一個zone咁 clear再繼續行
考試有理冇理停比佢最安全㗎啦 同一定讓企喺斑馬綫唔行果d傻鳩同一個道理
同你個case一樣,考試前最後一次學車,離遠遠見有路人企定定唔過馬路,當車駛近時突然衝出嚟,人同車距離1.5個車位,師父話見呢d case 要dup停,有咁快得咁快,chok親個官都唔緊要,快過個官踩停先會唔肥
另一樣野,係要睇個想過馬路的人睇唔睇到你,如果佢睇唔到你(例如玩緊電話/背住你),都停哂比佢過左先好d。
我見佢差唔多行完,我先慢慢6
push
多謝考官173,好好人
聽日考第二次 好撚緊張
搵到個師父每節收$330 租車要$2300
係咪算好貴
私定van 棍定自動?
咩都唔講 點答你
Sor
棍van
咁又真係少費,以我所知,九龍區棍Van市價260-280$一節,租車費1800-2000
有朋友10月7 元駕考1A
肥硬
都唔係架 自私都升到290/300啦已經
啲師父真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞