【熱血】【武鬥】源界神話第三部 — 人間終戰

911 回覆
106 Like 4 Dislike
話時話,鏡海當年係為咗一個女人去成佛去挑戰天道,最後個女人係死咗定係點咁到底佢見到我呢一幕,佢有冇想當年呢
係咪都係嗰個生命女神
唔係掛,好似唔係咁好喎。咁艾比咪
追到live啦
樂若沫表示:
每個角色都有掙扎
就算係on99嘅步如飛一樣有 只係呢季未出現
同埃及美女happy緊 等等先
幫緊你 幫緊你
/可以捉緊重要嘅人係幸福/
呢句感嘆已經暗示葉真自己並唔幸福
艾比無綠 放心放心
恭喜鹿巴
下一更開始又有便當
咁sad
好睇推一推
爺爺?
呢一季係埋尾(人界篇)
神魔篇每季集中講一個主角(類似《不滅神火》,包皮嘅故) 會緊湊好多
懷念爺爺
咁多個咪有排講?
唔好係樂若沫呀 我傳送你去非洲食樹皮嫁
暫時好似未有入故巴絲打便當
陳研希: Am I a joke to you ?
sor
Ch.9 血腥報復

第六區,舊時代的日本國,一個絕無僅有的獨立地域。仗仰坐鎮在宮本家族的強者宮本一刀齋,教庭至今一直沒有向第六區出手。

然而,這兩年來人界的變化極大,過去的幾大源族已經相繼瓦解,再沒有所謂的派系,連昔日的大門派與勢力亦不復存在,不少像葉飛雷那些名門大派的掌門都遭到毒手,死於非命。

有變成浮屍的;有從摩天大樓墮下的;有背上莫須有罪名而死的⋯⋯

已知道的多,不知道的更多。

自從神魔的存在浮上水面,宮本一刀齋知道第六區早晚會被盯上,避不過與教庭開戰的命運。

「你哋三個去投靠二空國,第六區已經唔安全。」宮本一刀齋曾經吩咐弟子卡洛與王子。

喔,還有一個人,文大春。

事情是這樣的,當日在大戰後分別後,文大春自來熟的跑到宮本家族作客,及後成立了一隊「香織後援軍」,自來熟的他是大隊長,王子是副隊長,至於個性木訥內向的卡洛也是。經過這三兄弟悉心經營,現在粉絲會已經有數百會員。

雖然文大春最初動機不純,可是宮本一刀齋還是把他當作弟子照顧,關係就像真正的師徒。

當然了,宮本一刀齋是香織後援軍很重要的存在(鑽石級會員),道理像盤古開初,沒有他就沒有宮本香織。

「我哋唔會走。」文大春如是說。

「無錯。」王子與卡洛同聲附和。

「呢度係宮本香織嘅故鄉,我哋身為後援軍嘅要員,今次係表現嘅大好機會。」
今日中出巴好似有D短
已知道的多,不知道的更多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞