【熱血】【武鬥】源界神話第三部 — 人間終戰

911 回覆
106 Like 4 Dislike
新讀者LM睇晒你之前啲故先敢留言
歡迎
想知係咩驅使你入嚟睇大長篇
不嬲都鍾意睇長篇同玄幻小小個啲最鍾意就係完左故先睇
可以一口氣睇
點知開親既都係未完墨巴又係魔曈又係
呢兩個我都有睇 唔知幾時完到
你呢個呢咁
個世界咁大 仲有排寫咁
BTW仲有無位比我入故
留名(入故?)
我開始懷疑你想做刀片批發生意, 所以寫故入貨
化身係神燈再加埃及 應該唔會死啦
魔曈
嚴格嚟講 係鴨王
群演戲好難描寫角色嘅成長
每個大道者都有屬於自己嘅機緣
一陣寫文
英國時間嘅今日有文
今次契弟唔否認
今個星期唔買Parma ham
食kebab啦
帽男係契弟第一個長故 亦係呢個系列嘅第一個故
睇返當時啲文筆一舊屎⋯⋯( 雖然依家都係兩舊屎)

契弟會努力出文

第一個故應該係鬼故 《倒後鏡的她》
正確
一陣再覆

靈兒
痴線佬
其實中出巴d故係真係好睇,但係我覺得有個問題就係成日去到戲玉又斷鬼咗,好似果時神魔雙雄寫到咁緊火,但係出咗soul hacker,之後soul hacker又睇到硬曬又停咗。雖然都係好故,但係如果可以集中d就好。9up下
呢點真係駁唔到
果陣諗做咩又開新故
不過我而家個個故都想睇
果時soul hacker一出果時,成日想睇獨仔.依家好掛住阿里明 同家明
Ch.6 葉真的一劍

姜橋、步如飛和洪轟天三人馬不停蹄的趕往宋家,可是他們還是晚了一步。這時秦志醒已掉進大江之中,而宋家亦慘被滅門,族地燒成一片頹門敗瓦。

步如飛捏著鼻子,神色與平日吊兒郎當的模樣截然不同。

「我哋嚟遲一步。阿醒⋯⋯應該無事吧?」

屍骸遍地,死狀讓人慘不忍睹,有的燒成焦炭,有的被撕開幾段,殘酷至極的畫面讓他們噁心欲吐。

「仆街。」洪轟天低聲咒罵。

沿路上,洪轟天用重斧撬開倒下的柱子,把屍首搬到空地。別看他平日粗枝大葉,在這方面倒是十分細膩。

當姜橋看到小孩的焦屍,默然駐足兩秒,長褸無風自動,源力把地上的灰燼吹散。

他搖了搖頭,努力保持冷靜:「首要任務搵生還者。」

洪轟天察覺姜橋的異樣,問道:「姜橋?」

姜橋冰冷道:「唔係俾柱壓死,而係活活燒死。連手無寸鐵嘅孩童都狠心殘殺,喪心病狂嘅畜牲。」

「嗯,呢舖收佢皮。」洪轟天扛起大斧,殺氣騰騰地附和。

姜橋是一個徹頭徹尾的正義之士,個性像極那些典型武俠小說跑出來的大俠,風度翩翩,處事成熟穩重,總是以大局為重。

完美的角色設定。

可是龍有逆鱗,姜橋也絕不例外⋯⋯

戰場上刀劍無眼,生死各安天命,他對這一點絕無異議。不過,他討厭殘殺弱者的行為。

他們步進宋家宅院的中庭,沒發現生還者,映進眼簾的只有蹲在角落的陳研希。

此時,陳研希正抱著一張爛掉的人頭大快朵頤,宛若一頭餓壞了的野狗。

「陳研希?」步如飛一眼認出對方。

陳研希晃晃頭,隨手丟掉手中的人頭,喉嚨發出像野獸噑叫的聲音。

他站起來瞪著步如飛:「⋯⋯餓。」
「渣滓。我最憎殺人⋯⋯」

步如飛踏前一步。

「你知道呢個係我兄弟嘅家?」

再一步。

「知又好,唔知都好,反正我今日都要踢你落地獄!飛-天-囚-徒!」

當步如飛踏出第三步,化身憑空出現在他身旁,破體而發的源力掀起一陣狂風!

「你老味,唔好同我爭。呢個陷家剷⋯⋯等我斬佢九碌。雷—霆—白-虎!」

洪轟天不落後人,掄動大斧站在步如飛右側,栩栩如生的白虎化身在他身旁低嗥,虎目鎖定人性泯滅的陳研希。

「餓!!!!」陳研希仰天狂嚎。

「餓你老母!!!!」

話音一下,步如飛和洪轟天雙雙撲出!

多謝性利絲支持 (遲咗覆 )

辛苦你睇曬舊故 原諒契弟嘅文筆同錯別字
話說,英國買刀好煩
最近買咗把孖人牌斬骨刀斬雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞