連登自貼電腦枱或房#16

1001 回覆
25 Like 58 Dislike
自爆有風險
出圖前請用1-2分鐘zoom大地氈式檢查

電腦枱: 推薦西德板+ikea腳

枱燈: Benq screenbar plus (無線,性價比高,好似係MIT)
Benq Screenbar halo (新款,有屏幕後面燈,貴,支製)

電腦芒: AOC/Philips是中資 低階LG/三星用支那panel
還請巴絲多多G持台灣出品

芒臂: ergotron (貴)
Brateck (中價偏平,支牌)

走線: 雙面膠紙癡拖板+理線槽喺枱底

滑鼠: G304/G Pro X Superlight (gaming)
MX master 3 (文書)
MX Ergo trackball mouse (強化拇指)

電腦椅/mon/keyboard/喇叭等可以參考其他post

請巴打繼續補充修改頭po
Edifer S880DB好唔好用
有冇Ching分享下
一般Ikea檯可以盛重幾多KG?
我用緊Ergotron HX加34吋Mon再加soundbar都大概25KG

https://www.ikea.com.hk/zh/products/work-desks/home-desks/adils-linnmon-spr-99416095

打算用呢D簡單款

啱啱搬屋,依家仲係setting階段,睇咗各位巴打post買咗iloud mm +平平地Zen Dac V2組合。

咩機箱
加咗個dac係咪爭好遠
Be Quiet Silent Base 802
巴打張櫈 運費仲貴過張櫈
,低頻更加強,同時d音清晰咗。但係我覺得唔一定要買Zen Dac(係因為小弟budget已經頂唔順),應該有d再好d嘅。遲下睇睇點玩教EQ。
個時埋單好似2880唔包運費,
運費好似話500定300, 但係我自取

個機箱其實好壯觀
LM
同埋記得裝咗dac之後一定要升級佢個firmware,效果會再好好多,我都係琴晚升咗先意識到
mon臂
Brateck 定nb 好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞