[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(14) 點解今集冇xxxx

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
快既話一日爆機
首先你要識分邊D係最親既野
之後邊D冇咁親
咁你就明點解架啦
勇者警察係韓國好紅
認真?
.海外人氣方面,台灣等亞洲地區有不輸給日本的熱度,最上表示實際銷量雖然不能公開,但有比各位想像的高。

其實我覺得啲機戰fans太悲觀,唔計og,vxt應該真係賣得下
成日都話海外冇咁差架啦
係唔知點解有d人覺得衰
仲有個仲要咩80萬先點點點
咁因為以前幾乎無賣埠
而家一賣就突然多左好多人買姐
係都唔奇,勇者警察劇情黎講係好睇
鐘意黃金勇者
之前見佢公佈v海外多過唔記得幾多已經唔擔心佢唔出
係擔心佢因為咁hea做仲多
.OG發展方面,就是已經決定MD之後下一作就結束。構想已經有但能否實現還未知。

神父食屎未
快撚啲出啦,好撚驚香港第時俾人禁打機
未立項, 等多兩三年差唔多
真 睇youtube見到D韓仔見到勇者警察都好興奮
我估類似香港 飛雲 咁,童年回憶?
韓國有一段時期對日本文化嚴格管制,民主化之後先慢慢鬆綁

就好似菲律賓人點解會睇「V型電磁俠」有種特別嘅感情。
如果寺田唔係9UP,即係OG下集連正式計劃書都無
保守估計真係要2年以上
仲未計要整幾年
其實對比起og
我寧願版權作可以做得翻起
原本OG就係旁支
冇版權作邊黎呢D原創角色
一係就同我講OG養得起班大佬
不過其實兩樣都冇衝突既
其實我覺得OG唔係細老婆咁簡單
除咗MD同外傳之外每次都有驚喜
唔係話就咁搬以前機戰啲劇情咁簡單

OG1,神秘白星,點解一個巴魯瑪人都唔見
OG2,講番機戰A,極殊兵mk3=鏡影世界嘅古鐵點打到鏡影冚家剷,豐富哂機戰A嘅世界觀,仲有連埋@外傳,出到W15異變參式,
絕望戰,鏡影打爆新DC,大鐵艦長之死
2ndOG,最精彩嘅,同時多咗英格,曉擊霸死灰復燃
2og ex篇真係斬佐愁篇cut佐iss照搬咁濟
而家睇番有d無聊而且冇佐精彩既野
不過意外地因為純粹照搬反而冇咩bug
唔似dp
以玩家立場來說戰鬥畫面跟劇本都是可以跳過不看的地方,對製作方卻是非弄不可的。

人唔吠 狗都笑
兩樣嘢都冇咁玩嚟做乜
冇計啦
重製咗LOE先
有哂大鋼
歷史之壁唔改得太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞