[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(14) 點解今集冇xxxx

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
佢唔諗下移植咗可能會帶動番個系列
佢有心想試水温嘅話gba嗰兩集就咁直搬,畫質都唔執當贈品都得啦,好似上集ggen送Monoeye咁
呢個有上面所講風險
咁不如行而家玩具路線 賺得更多
以前都送過第2次
佢地對og可能真係wfc
依家似係攞玩具試市場反應
又未至於完全放棄
Smp食玩黎講都算貴價野
似係睇緊og fans消費能力有幾多

btw其實我覺得2og係做得太好
我身邊唔少fd,連機戰fans都唔係
但有買2og(冇爆機)

近幾年比較出奇係機戰,什至乎og
鬼佬個邊都有唔少fans
玩具衰佐都話有得兜 係玩具同GAME既唔同
但移植賺得少 就樣衰得多
2og有魔裝我已經唔會有太多怨言
隻monoeye down完冇開過
隻monoeye 好玩呀
隻2OG 真係好用心做,DP又係好掂
勢估唔到隻MD咁既閪樣
其實呢個應該係正常商業策略?
之前出Kingdom Heart3前,人地都識出隻1+2合集谷一谷啦
劇本垃圾真係影響好多野
但係好多畫質黨/索狗/etc覺得只要畫面夠靚就得
比較下兩隻銷量
笨大好似唔興搞remaster/移植?
我淨係諗到隻tov
炒冷飯黎講真係要跟capcom學下野
好似dmy咁出新一集前出個合集俾人買
講真2og同魔裝係ps3
ogs同外傳ps2真係好唔方便
真係好心出ps5兼容到既ps4版 同steam版啦
反正og都就完 咁樣搾乾剩餘價值笨大唔會唔做吧
佢連將OGS掉上PSN都懶
capcom 就識

Bandai 好少見
你提醒佐我講一樣屌柒魔f既理由 因為對我冇影響
loe sfc nds psp psv
roe psp psv
poj ps3 psv
coe ps3
psv玩家一定屌柒佢老母
如果35周年無電童就唔買了
其實係架,唔講當年2og所有野大躍進,劇情畫面小隊系統都太出色

md劇情唔洗講,拖到阿媽都變老人家,
2og我會嫌佢尾幾關好趕火車,啲劇情接住唔停
大躍進
即刻負面晒
OGMD其實真係OG系列既分水嶺
咁難得有機會promote OG,點解OGMD劇情可以咁拖戲
記得尾段有一關可以完全唔駛郁四回合自己過關,咁就浪費一關既劇情
認真捉到鹿唔識脫角既表表者
寺田有冇解釋OGMD點解做成咁?
想吸新血
Og系列本身都橫跨左3個世代主機
GBA同PS2當一集(ogs)
PS3 (2nd og )
PS4(ogmd)
講左好多次如果佢肯出官方繁中移植版ogs
一定大賣
PS2同GBA年代幾多人係買正版心照啦
但偏偏佢連呢樣都唔肯做
等到無嘢好玩開隻compact 3玩
依期打返強國漢化2OG
個劇情真心正,可惜佢中文化慢左一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞