教協會召開特別會員代表大會修改會章, 疑只許3,111名會員決定是否解散

296 回覆
608 Like 88 Dislike
咁都要問其他巴打幫我答埋了
佢做咗乜你自己再search下。但呢個年代都唔係講道理嘅年代。客觀事實係喺港共政府眼中佢哋做錯咗嘢,作為理事,唔係同大家解釋佢自己有冇錯,係承擔。而解散工會唔係承擔,係棄犧會員利益,明未?
答咗d 咩?
我都答咗喎
辭職咪要人補上囉
呢個時勢有邊個敢上?
照你咁做 咪一樣會有人鬧不負責任 拋個波比人
唔係教協做錯事喎,應該承擔?咁搞法手足被捕係你口中咪又變左應該承擔?咁樣被搞都係「應該承擔」,佢地都幾慘
Yes,所以我先覺得唔解散都唔會有好結果
係呀 蘋果出左事 而家肥佬黎班老細承擔緊莫需有 坐緊監
根本遲早都劈...
大家望住人比人劈就係到笑人
大家心存僥倖
你繼續留得係到唔走,就預左以後都唔出得聲
你問咗村民意見未呀?
你又無問過就ff 無人敢上

區議員除咗果幾隻為咗垃圾會而唔辭職嘅臭鴿外,都仲有偏本土民主嘅區議員係肯承擔,唔辭職架喎

你未問過就話全世界都係跟你諗法去做嘢,你當自己係神呀?
好似樓主咁想要人有腰骨但係正如個會長都講到灰鳩咁 真係行唔通呀麻

定係好似樓主你之後都小咗一個機構畀你鞭屍會唔開心?

佢如果繼續存在, 好似你所謂仲有其他「教師」想接手做理事, 咁你估對家真係無安插一啲類似穆嘴嘅人係入面?
好, 畀你有新一批人繼續撐但係都係要跪要搞國教 撐國教 支持中共 支持政府 咁仲係唔係你想要嘅教協? 咁仲係唔係教師所希望?

有係度又屌人哋無能
無係度要解散又話人哋唔啱規矩 (你拎住第20條解散嚟講, 但係有無拎到會員資格同會員分類果一條嚟細讀? 9 萬人唔代表9萬人都有資格)

當初我哋大部分人都理解同支持攬炒
而家只不過係過程
會傷感係真
但係磨爛蔗唔係咁磨

支持佢按規矩解散, 起碼仲知係一個有良心嘅機構
BTW 我認為呢個POST嘅出現好奇怪, 如果認同由佢沉
咁你又FF有人敢上? 呢個時間點keep住個會有咩用? 唔明你呢D人諗咩
而家中共係要你教協死呀 佢地會唔會問教協既會員想唔想做落去
咁可能真係有人想頂,到時比人用國安拉都係求仁得仁,如果比藍屍控制就由佢同教聯鬼打鬼囉
你即係認搞散個會係幫中共做事? 係共諜黎啦
佢仲講緊可以打官司呀
信香港仲有法治個d傻仔黎
打乜鬼,慳返錢走佬啦
完全唔知你個邏輯點黎 同你講都哂氣
有人分析過 白鴿都內鬥緊
當初大家神憎鬼厭老一派都認為係唔好選
反而鄺仔另組一班人騎緊係中間

如果唔選派贏咗 就真係証明中共想做嘅忠誠反對派實驗係唔WORK
只剩下忠誠的廢物做所謂嘅反對派
到時個格局就好睇了

蔣麗芸 梁美芬 何妖
咁咪同佢死過,個logic 喺邊?
又亂咁屌人係鬼,但係又唔認自己係鬼
明明幫緊中共加速得到佢想要嘅結果,
咁都唔係鬼,點先係鬼?
同佢死過? 監係咪你坐? 講到咁口響
建議你而家係教考門口舉光復旗同中共死過
咁民陣係咪鬼?
而家佢地都解散加速緊中共想要既結果

同D非黑即白既人討論真係好辛苦 單邊思考
係唔係飲大左? 咩叫同佢死過? 你咁樣叫人送頭真係好意思架咩
共產黨明target教協,好難會有理想結果,我都想有能人指引到條明路,或者解散前睇吓有冇咁嘅人先,不過依家似冇,所以我prefer 睇會員意願多,散唔散起碼都係會員全體決定
民陣點解唔可以係鬼?
除咗共慘黨,有邊個有咩會係可以一世抱住個光環唔放?

越大越中心化嘅會就越易收賣,只要買通內部高層搞散個會,造壞埋規矩都在所不惜

係咪講到好仆街? 當年白鴿飯民就係咁樣屌尻本土港毒架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞