教協會召開特別會員代表大會修改會章, 疑只許3,111名會員決定是否解散

296 回覆
608 Like 88 Dislike
解唔解散其實都係睇會員意向好似好啲,同時可以問吓有冇人有意願替任,可能真係有人願意頂上再做呢⋯幹事依家喺風頭火勢唔想坐就快啲搞掂手尾走人先
未發生 所以唔走
發生左 係係得走

On9有個譜呀
蘋果中左 治療師繪本中左
教協會唔中? 莫須有啦依家
何況教協係有過政治表態
你上面d 嘢拿埋一舊,可唔可以分清楚, 有d 有發生,有d 係你ff 出黎
其實教局唔處理任何教協既轉介,唔認可教協既課程,教協已經廢左9成。

教協可以好似當年文憑教師薪酬運動咁搞罷工既,不過到時就真係國安見
連登藍屍唔想教協散水嗎?
點解人地要負責坐監?佢欠你㗎?唔想坐都要俾你屌
你未答到點解唔辭職要搞散個會
你問過村民未呀? 村民唔係咁諗喎
咁呢點其實你都啱
唔想坐咪辭職囉,點解要搞散個會呀
死左教協下一步一定係咬傳真社同SOCIAL MEDIA
教怯雖然昔日係暴政下表現軟弱,但起碼係最有錢有人的組織
所以呢個時間仲對教協落井下石的人我好有保留
一心搞散個會
個會係司徒華心血黎架
搞散個會仲要造壞規矩,我可唔可以話佢係鬼呀?
佢無欠我,但教協出咗事係事實,作為理事就係要承擔。坐唔坐佢可以自己打官司,但無必解散工會,係兩件事
監就你坐

特價電器我買
今日明報話因為唔想搞到職員同合作商戶
你做壞規則做壞手勢都仲話人落井下石,你都傻得幾過癮
問過村民意見未?
不過有意願嘅多數都係親共產黨,呢點要清楚,我覺得無乜正常人無背景會接手
其實教協有乜做錯? 錯在俾黨報針對jar
教局開左聲叫老師好快d退會啦,即係過左某段時間仲係教協會員應該會影響你既教師資格啦
喂屌!我個五千蚊諗住去教協買洗衣機嫁
咁咪係囉, 退會係個人決定, 驚嘅咪辭職退會囉
搞散個會係唔係政府落order 叫內鬼做架?
問題唔係會員/社會想唔想佢解散
係中共唔容得現在的教協
如教協要留,唯一可能係比教聯更紅,咁老師想唔想?
你係話事嗰個咪可以講原則囉
依家俾人追殺緊,仲係到講原則
不如你講下邊d係我ff,唔好乜都冇證據亂屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞