教協會召開特別會員代表大會修改會章, 疑只許3,111名會員決定是否解散

296 回覆
608 Like 88 Dislike
你頭兩個後果都係你自己FF出黎, 未發生過喎
你咁驚就你自己辭職算啦, 點解要搞散個會
條收錢5毛大力妹~ #319942唔會睇到司法迫害黃絲,藍師報國安拉學生, 連教聯攪香港運動員果條友都扮盲

因為分黃藍玩杯葛連共產黨都介入唔到,所以一定派人做野
要搵笑點就點都會搵到, 話哂輸足廿幾年
不過架就自己掉, 規矩又自己破壞
希望之後呢班人唔好再舉咩民主光環就得喇
你又知我睇唔到,唔好亂屈
發言紀錄呢賤人
你講道德咪贏咗後慢慢講囉
你睇下對手係邊個先,火燒到上心口仲望道德,依啲叫on9
同埋我只係覺得教協係教職員嘅工會,唔應該話藍唔入得,我期望嘅工會係為啲老師去fight 資源去改善香港教育質素
將個4億買哂小米, 每年派息比會員仲好la
而家仲會有人講咩

認清而家香港係獨裁政權呀,唔好再用幾年前既香港情況做標準,你當而家係50年代,東歐堆衛共產黨星國成立時既社會情況就差唔多

YELLOW NAZI就係當時香港示威者叫中共做赤納粹後
班藍絲跟人口水尾的用語

條友咩料大家心照
個原則係咁樣仲要話人ON9就知係咩質素
唔係ff係合理推測
你敢講政府搞幹事嘅可能性低於50%?
你又夠膽講一定會做到你FF出黎嘅後果1, 2?
你睇下班區議員都比自己撚到一楝都無啦
咁點解幹事就要坐監?點解唔想坐要俾你批判?
你有口話人但自己又一樣唔敢坐?

公會同公司係政府面前有咩分別?你覺得充公資產會難左?
真係好笑

港共走去迫害人
有條撚樣竟然覺得理事有責任受迫害
今次唔係文匯大公
係上面人民日報社論黎
規格高左
唔摺都無運行 一定搞教協 點都搵狗上門查下野先
配合KOL 再加持
睇下成堆人屌教協政治化, 屌理事唔攬上身

咪就係中共已經決定下死手
中共次次屈異見人士第一步就係人格謀殺
比我就學李永達咁,飛走咗先再慢慢搞埋d 手尾佢啦
你仲係香港就點都搞你,都唔知咁急解散黎做乜
其實我真係敢講
蘋果+各大黃色基金+議員資產被充公,蘋果高層+議員+各知名人士被判入獄,已經不是新鮮事
唔好話50%,話100%會發生都唔出奇啦,你訓左幾耐
唔使又指邊個邊個係中共內鬼喇
幾廿年都係咁
你地咁多年黎只係「民主」專權黎
同14年改普選;21年改立法會一樣
教協犯咗咩野法
其實有無咁緊急

咁多同路人都唔尊重 due process
我唔係教協理事,我點解要代佢負責?教協出咗事,作為理事幹事當然要負責。駛唔駛坐係你假設,我只係提出點解唔可以承擔。

公司話事人係股東,有股份,有利益關係。但工會話事人係理事,理事係每屆全體會員投票選出,無利益關係,明未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞