教協會召開特別會員代表大會修改會章, 疑只許3,111名會員決定是否解散

296 回覆
608 Like 88 Dislike
唔解散既目的係咩先

啲人咁有heart 咪會再搞多個類似既團體
散就一定要散
你估會員就唔攪你?

做得學校應該有返咁上下人工嘅。。。。。。
蘋果已經一個例子,你唔早d執,糧都出唔到。
唉🤦繼續你鍵盤救國啦
支教民做野幾時駛問過你
東港城、麗港城、曾鈺成、大麻成.................
越黎越忙
教協會員曾太指:「當然不要解散,教協做很多地區工作,對我們有益。我當然不支持解散,很多疑問,為何要解散這個工會,我們老師有事到哪裏求助?」

港豬弱撚智
天撚真到以為唔解散就可以繼續營運
港豬教畜可以繼續買平嘢
有事重可以搵佢地求助
on撚79
呢隻港豬曾太訓撚咗幾多年
屌你點樣成6萬幾人投呀?你估上市公司有proxy form 呀?
銅鑼灣教協樓下幾個黑警清緊車

睇來今日有行動
你哋真係唔好以為教協嘅老師就係深黃,唔好講有啲係藍,其實好多都係淺黃,甚至綠,連和理非都稱唔上。教協理事掌管巨大財政盈餘,走喺前線support手足,呢個至係同其他政黨組織唔同嘅地方,亦都係中共點解要盡快剷除佢嘅原因。

但確實,理事出嚟撐手足有冇開過特別會員大會諮詢會員?淺黃人綠人係咪真係想用工會資源搞革命?如果無得到大部分會員授權,其實教協理事真係騎劫咗工會資源,咁而家見港共就嚟拉人,就要解散一個48年歷史嘅組織,要9萬幾人失去工會,48年穩健財政付諸流水,係咪合理?一人做事一人當,大把手足喺入面坐緊,點解班理事唔可以入去坐?其實就係葉建源等仆街做懦夫,死都要攬埋教協,司徒華泉下有知,真係喺棺材彈番出嚟
唔執就好似港台咁比人攞個名去招搖撞騙
會章寫左就係
反抗?用念力阿?
走啦on9,留係香港日日精神勝利?
執左,唔知會唔會秋後
但係唔執一定收皮
你身外人,鳩up緊係口響
蘋果係董事話事
教協係會員話事
點同喱
張家朗...................
教協理事掌管巨大財政盈餘,走喺前線support手足
不如你具體講下有咩例子先
佢用過咩錢去support手足

不過睇你成段嘢都知你係5毛
不如你今日去教協門口拉光時旗幫佢哋拖延時間
翠翠最叻係咩 內鬥
留係到佢一定搞你
肯撚定秋後
教協話執之黎第二日
官媒已經話唔可以放過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞