[I/A]東方ダンマクカグラ 東方彈幕神樂 [1] 東方音驚冇人講

668 回覆
13 Like 3 Dislike
暁records第幾首歌
係咪最多歌嘅社團
武士的
有聲
新手留名,未接觸過東方同音遊,見同隔離pkm master同廠出模組又幾靚所以dl咗黎玩
暫時有幾點問題想問,希進各位大佬幫忙解答:
1. 想問平時藍色的連續音符係點打,我無論㩒實定鬆手都係fail

2.新手暫時除咁主線有咩係每日必做?同埋依家新手入黎應該抽咩池好,邊隻ssr最勁?

3.我見期間限定呢度有個叫イベントPt的野,想問點先拎到?想解任

暫時諗到咁多,多謝各位
藍色係要完嗰下放手,不過唔知點解好易miss
ssr勁唔勁應該係睇技,盡量放啱屬性同加分技,同埋對角色有冇愛
イベント嗰啲係之前完咗嘅event,下個event好似今日晏晝會開
1. 落到條線嗰下禁實完嗰陣放手

2. 等活動 頻率大概1個月3個活動
下個活動今日晏就開始
活動期間會有活動報酬

張卡勁唔勁既簡易分辨法:
睇呢兩個icon

橙色係被動技 最勁係音符(加分)
藍色係主動技 劍/心都ok ssr黎講都有加分

跟住就係睇你鍾唔鍾意張圖
10/9 新活動 遠くて近し、夜空の故郷
報酬卡
SR [天蓋を砕く] 伊吹 萃香
SR [月影を舞う] 秦 心

又要換幣 又要打分

新池
SSR [兎騒がせな月の姫] 蓬莱山 輝夜
SR [蓬莱の薬屋さん] 八意 永琳

重點係新歌

( ゚∀゚)o彡゜えーりん!えーりん!
( ゚∀゚)o彡゜えーりん!えーりん!
藍色放手個判定應該係比完個位早少少。
早少少放ok
exactly ok
遲咗 = miss
終於有一次event係full combo到extra
但係lunatic連半首都撐唔到
首新歌好似係nico組曲度聽過
出埋iosys 果兩首 就正

お嬢ちゃん、パ、パンツ、何色?
iosys全部都好經典
聽日出新歌 好嘈
對天空障啲人完全冇印象
https://twitter.com/danmakujp/status/1437357086824808452?s=21
新永琳又係回血MB
我想刪驚

張圖係幾正但完全唔想抽
張pick up ssr仲有18日就過期
到底營運痴左咩線剩係喪出回血卡
歌又唔係揀d特別受歡迎/知名度高嘅歌出先
好撚趕客
開game都唔想開
反而睇圖抽 唔會理佢咩技 又唔係要衡排名
衝排名就真係唔洗理張卡咩技喇,反正純鬥pu卡多同埋鬥掛機
背德漢
鬥掛機真係好on9
shoot 最高幾多?
我全部都係300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞