[I/A]東方ダンマクカグラ 東方彈幕神樂 [1] 東方音驚冇人講

668 回覆
13 Like 3 Dislike

夢回2010
美好既時代
可能冇flip 打擊感唔夠
可能都係有時唔知自己係咪真係打中左
我玩隔離廠P字頭嗰隻冇呢個問題
我反而覺得好舒服 初音我連hard都過唔到
我掉轉,嗰邊我master 31都FC到
呢邊就大半EX都FC唔到
我覺得係個人嘅習慣問題
我玩其他音樂game嘅朋友就覺得兩隻game判定都怪
玩多一排睇吓習慣吓先,因為呢邊啲歌都鍾意睇
特別係RD-Sounds同埋3L
真係聽咗好多年
其實我都唔係好慣呢兩隻音game嘅判定
依家玩東方主要問題係唔知自己打唔打到個note
呢樣嘢都導致我成日miss黃note接綠note 要單點先冇咁易miss
仲有就係扣boss血嗰啲note 我成日以為自己miss 但呢個就影響唔算太大
利申:玩開arcaea
判定黎講應該BGD最嚴 由其是D綠條
世界既綠條有時直頭鬆一鬆手都只俾你連到
東方就主要敵人係個背景同d特效
個人覺得藍條完放手 另外一個手又要禁+hold住綠點
都好反直覺
呢啲位成日miss
同埋硬係覺得條判定線上下好窄
格離p字頭又ap唔到
邦邦啲cover又成日炒車
P字頭我自己覺得判定算係鬆…..
比起以前玩IIDX
東方我一覺得係可接受水平
唯獨是邦我真係完全玩唔掂
另外大概想問吓幾多戰力先可以拎到S?
我今日爭呢一個任務未解到
5萬左右打extra再有加分角色技能
我都覺得唯一大問題 係slider之後個note

不過判斷準唔準有太多野影響

例如Slider個問題應該係60hz mon問題(用緊iphone 8)

仲有 某部份初音 同 神主既原曲 係唔適合做圖 佢地多數落左filter tune過 / 本身就唔係常規作曲 / 現場錄音

所以 就算用bpm計番個note都唔會準 除非隻game咁有心 逐個逐個變化搵番出黎

利申 個人經驗而已
想問手動同埋auto出嚟嘅rank咪一樣?假設你手動都可以全brilliant
我頭先49000打都係A多少少
係我加分角色技能太少?定係我做漏咗啲乜嘢?
知道乜嘢事了,你哋講嘅50,000戰力應該係指加乘之前吧?我加完先五萬應該係完全唔達標,暫時都係放棄先

另外想知道呢版點解買唔到嘢
有無用加分技
我試左3張加分技 5萬1戰力都S到
雖然係lunatic auto
s同a個分差好少
103萬左右先a
但係118萬已經s
加成後5萬戰力可以S,隊長加分技再打extra大約110-120萬
呢版你要做club leader先買到(公會會長)
係入場前5萬
定係編成嗰一版已經要5萬?
入場個陣
你打extra/lunatic拎幾分?
113萬

搞掂咗,唔該晒咁多位
希望你唔係分開升咗魔理沙同蕾米呢2個hero啦
要集中升一個人
明白
其實我冇乜點升過,咁我將有嘅資源放晒落一個度
首先將一個角色升到100lv,之後可以用500碎片召喚100lv嘅自己
洗到有2隻450攻再加SSR深化5 主動攻擊角就可以spell break全部歌

我分左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞