截停洪詠甄輕挑訪問 TVB 再捱轟 吳業坤發文道歉

138 回覆
24 Like 355 Dislike
事緣在 TVB 《東京五輪直送》節目中,吳業坤與周奕瑋在港隊划艇代表洪詠甄完成大圍訪問後,再度截停洪詠甄,周奕瑋指「阿甄……可唔可以阻你十秒呀?」,當洪詠甄停下後,周奕瑋問吳業坤「乜你唔係有嘢問佢咩?」吳業坤回應指,「冇呀,你走啦。」場面尷尬,到洪詠甄準備離開之際,周奕瑋補問「坤哥想問你鍾意小方(方力申)啲歌多啲,定佢啲歌多啲?」洪詠甄回應指自己沒有聽中文歌。

事後不少網民在吳業坤及周奕瑋的社交網站留言,批評他們表現不專業不尊重運動員......

https://www.thestandnews.com/sport/%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E5%A5%A7%E9%81%8B%E6%88%AA%E5%81%9C%E6%B4%AA%E8%A9%A0%E7%94%84%E8%BC%95%E6%8C%91%E8%A8%AA%E5%95%8F-tvb-%E5%86%8D%E6%8D%B1%E8%BD%9F-%E5%90%B3%E6%A5%AD%E5%9D%A4%E7%99%BC%E6%96%87%E9%81%93%E6%AD%89?fbclid=IwAR2f6c0sGCpuhPMRWNVCZZke2sFPLAI70UU0Q21n-AtjS3dzi22pktwcU4c
柒撚到
90 後又會唔識 i say1234
邊個唔尊重人多d
任何訪問,只要有老人台出現,你就知道這是不認真,不專業,和像馬戲團
坤哥想問你鍾意小方(方力申)啲歌多啲,定佢啲歌多啲?
係咪痴撚線
求其問吓人今日覺得表現點咪得囉
天生弱智就係弱智
當自己做緊獎門人,躝啦
Cctvb真係大愛,請咁多智障
正卜街
佢地係咪好想日媒訪問大橋悠依咁鐘意聽邊個歌手嘅歌呀? 大佬呀,人地大橋悠依真係fans嚟,同埋人地係問起先答

要幾弱智先講得出「冇呀你走啦」呢句
TVB就係垃圾 啲訪問唔係得罪人就係由頭到尾嘻嘻哈哈嘻嘻哈哈
又唔係同你好熟,就算唔係故意,都客氣少少呀
國安台質素
吳業坤回應指,「冇呀,你走啦。」

串撚到on9
痴痴呆呆,喺晒大台。
合乎垃圾台質素
唔怪得點名叫呢班垃圾出去
其實成件事根本係周奕瑋弱智,牙坤根本都無諗住要問都叫周奕瑋走,周奕瑋死都要懶係風趣去癡埋女神度要打開話題咁款仲要擺人上抬
傻鳩坤哥
咪撚煩住人地啦屌你老味
屌 成個台都低級趣味
保錡上身
保錡fans話呢啲係真性情
坤乜撚野哥?
你係佢契弟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞