究竟是「香港YouTuber垃圾」還是觀眾沒眼光?連光頭警長也有近百萬訂?

65 回覆
31 Like 2 Dislike
伍仔屬於邊一類?
佢起碼搵八萬一個月
香港人有時都唔撐本土youtuber 邊有得講
其次 youtube好19 推埋哂啲垃圾比我睇
有時好難先搵到啲無乜訂閱嘅channel
根本youtube就係19
呢件垃圾
但係好多人睇
搵超多錢,咁又算唔算係垃圾?
佢都推廣咗好多其他行家
大j bob叔 史萊姆 肥蛙 慕容公子 鍾培生
仲有好多數唔完
其實係
同埋都可能係同個演算法有關, 我分享下佢個神奇演算法
我6月3起自己開始做左個GAME channel
日日更新同一隻GAME, 間唔事出下其他GAME介紹
由7月1日開始(28日左右), youtube後台數據顯示YT推薦我日更果隻GAME既片既觀看數多左50%

不過講返,其實遊戲片好多人都好支持廣東話, 只係可能好多堅持唔到同曝光唔夠, 唔似以前咁易做...
佢啲片係好有心機做
啲大陸人仲直接搬佢啲片返去賺點擊率

可惜佢做啲嘢唔係咁多人欣賞
真係唔知佢點搵食
佢以前D片真係無人睇,反送中轉做評論員,咸魚翻生
https://youtu.be/dQ96SxiP4aQ
我獻醜出黎比大家批一下啦咁就
有一個來源叫做 : 「youtube 推薦影片」
依個係完全靠YOUTUBE自己決定要唔要boost你條片上去
而蚊型好似我依D新手起步
除非有條片爆左, 又或者我蹲得夠深草訂閱鬥長命
如果唔係條片講得好岩, YT係唔會幫你Boost你條片(因為輪唔L到你)
總之一句到尾, 靠毅力咯....
係架其實真係.... 但有個問題就係好多人都係為左自己
蚊型要點樣先有力搵到人互相幫助呢
係唔係先
咁撚多haters點會多view
依方面藍絲真係團結喎
不能同意更l多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞