O岩o岩聽了古天樂訪問, 原來班友又斷章取義.

141 回覆
44 Like 398 Dislike
1.古天樂話有睇聲夢.
唔少人都估,古天樂呢句「聲夢就唔講啦」係咪已經表達佢對聲夢學員嘅睇法,亦有人拎出同場另一段片作補充。第二條片入面,有記者問古生「有冇睇過佢地(聲夢)比賽」,古生話「睇吓唔睇吓……有嘅」,靜咗2秒之後再講句「唔該晒!」就走人。
https://hk.news.yahoo.com/勁尷尬-古天樂拒絕評論聲夢學員「唔講啦,完」原來有外傳?-025531450.html

2.問聲夢個個是蚑那01記者.
https://youtu.be/ElShT2fCr8A
連登仔又炒車
古天樂拒評《聲夢傳奇》學員 姚焯菲:相信佢係想保護我哋

姚焯菲(Chantel)今日(30/7)現身銅鑼灣出席商演,不但獲一眾「小菲象」到場支持,就連商場二樓都有歌迷掛橫額應援。Chantel不但以《戀愛預告》和《Chotto等等》兩首歌,活動結束後更派發簽名相,以報答在場歌迷。她在活動後接受《香港01》訪問,也指:「辛苦晒你哋,我知道有啲人唔係住喺港島區,可能係住喺大埔,但係就算有幾遠都好,佢哋都山長水遠嚟支持我,好感恩。」
《聲夢傳奇》學員昨日(30/7)與古天樂一同出席品牌活動,後者接受傳媒訪問時拒絕點評15位學員。Chantel得悉事件後沒有感到不開心:「佢都冇講啲乜,相信佢咁做都係想保護我哋《聲夢傳奇》15位學員,可能驚之後講錯咗啲咩會影響我哋,或者令我哋唔開心,所以唔覺得有咩特別。(冇唔開心?)冇。」
無人想知星夢班爛坦

小菲象?佢塊閪似小飛象就有
咁你唔鍾意咪算囉 唔洗踩到咁既 人地得14歲
佢紅你哋先咬佢, 又唔見你哋咬吓張振朗.
你以為冇人想知即嘛
小菲象...我真係打左個冷震唔係講笑
香港出世父母香港人唱香港歌紅=藍 臭閪.

支那仔唱偽韓歌又參加過支那選秀節目=黃 本土文化人
塊閪有鼻
入來話自己唔care咪即係care.
咁chantel真係鍾意disney, 佢d fans自high改呢個名有幾奇?你咪當人少眾囉 聲夢無人理丫嘛

韓團d fans d名仲奇怪啦 我覺得要尊重囉
14歲大撚哂呀? 14歲咪死返去讀書囉 咁早出黎做雞
係咪有其他傳媒喺度佢尷尬唔講咋
第一次答己好俾面 其實係無睇
第二次仲唔醒水
睇吓唔睇吓=有睇
人地只係厚道唔直接講:睇你老母就睇,聲夢?
正常人都唔會睇班小朋友扮大人發明星夢
古天樂有睇達哥就真,個''完''幾似
傻鳩193搏出位真係會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞