屌你老母好攪唔攪, 攪埋D傻闣消費劵, 而家D野貴撚晒

121 回覆
209 Like 9 Dislike
出口退稅架
細個2蚊 而家7蚊 加左3倍幾 人工唔見加咁多
所以係咪一係搭車食野用曬去
一係買iphone用咗去?
香港淨係地產稅已經收外國皮啦
仲要宜家啲日常用品仲貴過外國
七仔買可樂
11 蚊變 15 蚊
留係香港盡量減少消費
要儲錢移民
如果係必須品,又唔方便去外國網購就冇計喇,我已經連屋企人需要食既維他命supplement都網購,可以既都盡量唔去香港店鋪買,惟有盡做啦!一個人力量有限,大家愈多人做,可以愈抵制到香港奸商同吸血鬼大業主!
唔係點造條靚數刺激左經濟呀
仆街aeon d沙律菜 一野加10%

屌佢老母
顯示卡唔係因為礦機而炒貴咩?不過真心請教,一般家庭電腦乜原因需要砌張咁貴display card?用黎打機?咁代價真係好高!
問題係日用品加價/唔減價
香港最仆街係賣得貴又貴過人,售後服務又閪過人
炒左幾個月
4月中開始炒
外國買電子嘢好似有7日退貨
香港例如買mon有死點要自己食
其實重點係焗你消費,即使個面額派得一千蚊都會通漲
之前四千、一皮都冇通漲,因為有得儲起
由細到大都聽到香港政府自吹自擂係購物天堂,當時可能係,而家d濕鳩代理食水深到仆街,連帶香港天價店鋪租金轉駕消費者,聽到購物天堂真係人唔笑,狗都吠!
我買開隻意粉平時13蚊,最近加到去22蚊
佢唔會在乎你小市民買貴咗,只在乎商家賺多左
香港所謂七日內有壞包換,係要你自己拎去代理俾佢check,check完如果真係自然損壞,唔關用家事,出張證明,用家再拎去店鋪show俾店員睇,至可以一換一,我屋企人早排買部notebook就係咁,幫佢搞一搞冇半日時間!煩到嘔!
但唔係焗你用
有冇網站幫人係外國網買野,可以用返消費卷比錢?
如果一般香港打工仔,日常生活好難用唔晒消費券,我正常搭巴士來回公司,去超市、759之類買野,每個月已經最少用二千,所謂消費券只夠我用兩個半月..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞