其實脱毒真係好易,只會唔想做,唔會做唔到

49 回覆
158 Like 23 Dislike
脱毒只需4步
1.執返正自己外表
基本嘅剪指甲、剃鬚、洗頭應該唔會做唔到卦?
每日用洗面奶洗面,出街噴古龍水,有機會俾錢修下眉,唔駛好多錢同時間
髮型都好重要,研究下咩髮型啱自己,問下人意見
衣著就睇下啲model/明星點著,唔會夠佢哋型,但一定好過著頹T短褲波鞋出街,起碼洗走陣毒味先
2.上少啲連登(尤其感情台)
眾所周知,感情台不嬲係毒撚集中地。喺呢度,毒撚思想係主流
咩港女係雞、矮仔/窮L/樣衰溝唔到女等等
睇得多個人會充滿負能量,甘於接受自己失敗,放棄自己,個人更加冇自信
冇身高/冇家底/冇樣係會有劣勢,但未至於令你溝唔到女。
自己諗下街上面有女嘅男人係咪個個米八以上、住豪宅、金城武樣。
3.學習同人溝通
毒撚現實通常怕醜。現實唔敢同異性傾嘅話,試下網上識人,練下對答,起碼會了解異性心理,知道點講嘢可以延續話題 /會俾人感覺好啲
初頭會柒,但人哋唔識你,唔駛怕柒,呢個唔啱傾可以搵第二個。你嘅social skills慢慢會有所進步
現實唔好群咁多毒撚fd,只會令你更加毒
試下搵機會多啲撩人傾計,搭lift同鄰居吹兩句,行路見到唔趕時間嘅熟人都傾下計
慢慢你個人會有自信咗,更加敢於表達自己
或者join下興趣班/大學soc/住hall,識多啲人,擴闊社交圈子,唔係壞事
4.接觸多啲嘢
多數人都對吃喝玩樂有興趣,了解下有咩好西食、最近有咩戲睇,或者留意下hit嘅歌手/組合,咁樣同人吹水嗰陣起碼有嘢講
另外要學多啲嘢,運動又好,外語又好,投資又好,咩都好,經驗多咗、見識多咗話題就多咗,可以同多啲人搭嗲,份人冇咁悶。
去下旅行、睇書、睇有用嘅YouTuber都幫到手
做到呢四樣嘢,已經算係正常人,冇人會再當你毒撚
陳冠希嗰張?
所以毒撚係毒在心態唔係脱唔到毒,係唔肯踏出第一步
真 班毒撚點會改到
班撚樣實用錢做藉口,話有錢就自然有女

係岩,但呢度正常人佔多數
同埋用錢溝女,條女都唔方好得去邊
淨係吸到拜金港女
有冇諗過冇錢點同女仔繼續行落去
寧願連approach都唔去做 費事耽誤人哋前途
除非想玩玩下嘅咁冇嘢了
唔知連登點定義冇錢
香港都係正常人佔大多數
並唔係非黑即白一係富豪 一係就係窮到冇飯開3

加上香港呢個肯做肯捱,冇乜不良嗜好就搵到食
做4,5年搵35k 以上 真係唔係問題
其實港女唔係真係咁差
真係好多都願意夾錢供樓,同埋唔介意租
如果夾份供同租屋都算窮

咁香港大部份男仔唔洗溝女都得亦都有一推女人嫁唔出
除非一個有錢佬可以合法娶多過老婆

如果真係窮到自己生活都成問題,咁就真係建議唔好溝女,成功溝到 條女又知條仔咩底細咁就係真愛
冇錯
個女仔真係鐘意一個男仔既話,會肯為另一半銀包著想 而唔係老溤要男既包洗費
喺連登,冇返幾層樓揸手都算窮
心諗公屋mk都瘋狂食女啦,真心唔關錢事
其實好低要求
攬住老竇老母 兄弟姊妹 一齊住都冇問題
只要有家庭主婦做 提早退休 就ok
唔上感情台咪睇唔到呢個po
支持毒撚叫雞
追女神 執樣 買車 買樓 買嘢乜乜柒柒用咁多錢 頭髮都無條

叫雞 1500蚊貨色已經屌打大部分嘅女 每星期叫一次雞 一個月都係用6000蚊 你搵得12k 咪一個月一次囉
拍拖都差唔多呢個錢 仲要未必有得屌

叫雞仲會令到你個人充滿搵錢嘅動力
久而久之你又搵到錢 又不屑去溝港女拍正常拖
D港女反而覺得你有吸引力 分分鐘溝翻你轉頭

唔好再做長情純情毒撚 去叫雞啦
咁辛苦抽中做人 仲要有jer 唔好浪費啦
溝到女係佢地好彩 叫隻靚雞係你嘅實力
上啊
我改變了

大毒撚
你睇下巴膠鐵膠班毒撚
真心覺得用曬你教既方法就可以改變到個事實咩?
見到好多都唔算多頭髮
比頭髮數量限制住個髮型
感覺人生都無曬希望

男人可以窮但不能沒有頭髮
睇下班mk仔就知 佢地大部分都無乜錢
除左把口得外 亦因為佢地有好多頭髮
咪試下say個hi 先 唔得咪下個囉
搵機會搭下嗲
feel到反感就算
唔好群咁多毒撚fd,只會令你更加毒
依個好中
因為毒撚會圍爐取暖同覺得所有女都係雞
近朱者赤,近墨者黑
圍爐只會令你更想留係個comfort zone到
喺毒撚身上學唔到任何嘢
仲會吸勁多負能量,本身唔太毒都變劇毒
陳同街都有女
error個四件咁既樣都有女
有咩無可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞