[NBA][光復香港][又一季新開始] 垃圾刺球迷專區 11

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
打小球陣嘅時候咪當前峰

佢選秀時 listed 身高 6’5”,矮過DDR / Kobe 6’6”,係標準SG身高。

而家KJ高咗一寸都只係得 6’6”,同 DDR / Kobe 一樣高,但係要打PF
今年嘅刺撚係冇極限

ready for Final champion
下季收番埋個平安鐘先
NBA 史上第一支零防守5G陣奪冠
下季攞到狀元簽都會揀個二輪料傻閪guard
我係pop真係退休算
揀親都係guard然後常規賽又淨係掉落去gleague度㗰時間你估真係淨係fo落order咩 冇條廢老approve鬼會係咁咩
外國球迷都屌到仆街,真唔知乜撚野操作黎
現代nba顯學搵核心緊係搵3,4號搖擺做核心 揸住隻sg上唔到大台啦 之前嘅holiday同booker已經有版你睇
後現代籃球
問題呢件做sg都嫌矮...2 round嗰隻我冇乜意見,如果佢真係射得起...問題睇佢身材應該唔使旨意有防守..
俾我係team usa就過隔離敲門笑鳩pop睇佢下年點教
我諗你訓定先都得
真係痴撚線,12pick 選呢個真係愈諗愈嬲
馬刺12順位 選擇了Josh Primo,嚇得不少球評下巴都掉下來了。

馬刺GM Brian Wright 解釋他們為什麼選擇Primo: 只有18歲的Primo 以高中生的年齡打大學聯賽,馬刺對於他的潛力和未來性很高評價。

Brian Wright 解釋,馬刺的選擇主要考慮可選球員的長遠天花板(而非即戰性),投射能力和全面能力。

「有時摸擬選秀並沒有參考性」Wright 說。

Primo 的試訓非常出色,有指他的持球控球能力讓很多GM 驚艷。Wright 指,馬刺會將Primo 定位為控衛。

控衛? 那表示控衛的位置上會有變動嗎?

個人認同Primo 的未來性很高,面試個性也很好。但...
29順位選上我會很高興
12順位是否要求高一點?

笑左
仲要無左lma
Kj: 下下叫我去防jokic 頂死我咩
nba ig po低順位個啲都唔理下Primo
其實佢地係咪想坦多幾年
就算俾你養到 要多幾多年
同埋而家個陣咁多G 你養到邊一個
唔係睇球隊情況要人 真係當2k 咁玩?
老老實實

SG 6’6”
wingspan 6’11”
3PT 41%
vertical jump 42”
Body Fat 4.2%

Wieskamp 好有潛質成為下一個 3D 防守大鎖Danny,如果生生性性可能勁過 danny green 添

訓練目標應該係用嚟守對面的3分射手 (Lilard, Booker 嗰啲)

壞處係已經21歲,同白仔當年一樣係大齡新秀,體能方面上升有限(body fat 已經4.2%,即係已經到極限)

值得期待嘅係防守技巧,因為可以練出嚟。
其實刺去到依家呢個地步,我寧願好似雷霆咁比啲後生仔落嚟打,好過仲用gay mills呢啲阻住後生仔養成,睇下vassal同samanic,連打波機會都冇,講咩成長,隊波又唔係打到入季後賽,都唔知popo咁執著做咩
啱,最大問題唔係揀佢,而係用個高pick去揀佢。
仲要廁已經成堆g,揀嚟托咩..去FA執一隻都得啦
執著意思係指永遠扔啲新秀落g league/冇正選
好在今年無tank咋唔係激死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞