[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(275) 睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
條友係咁
有冇高手睇睇有無問題
開機無畫面有無睇咗關唔關顯示卡事先?

唔係砌完都係無畫面㗎
唔關事插內顯都唔得
咁唔計顯示卡接近10k 筆直嘅話,AMD 5千系會好好多。

仲有唔建議用共石。
用d15好啲
雙風扇
應該唔會頂第一條槽
Ram睇吓係咪有信仰
如果唔係就揀ballistix 3600 2 x 8 cl值低啲
上新display要更bios都真係第一次聽
i5-10400F 6C核12T線程2.9Ghz-12MB

16 GB 2666MHZ DDR4 (MAX. 646)

M.2 SSD 500 GB + 1 TB SATA HDD

GPU NVIDIA GEFORCE GTXT660

600W 120MM 靜音火牛 80 PLUS

GAMING CASE 遊戲機箱

想問下呢個list 只係用黎youtube 做下文書word,只係玩Fifa 可以嗎?
佢出名撐法奧囉 點?
你想反? 你五毛?
咁弱智都有請做打手
你反油
呢度我頂住
快啲走啊
原來張顯示卡都5年歷史,我係keep住upgrade,所以可能條list會有D奇怪,因為當時推薦既野同而家唔同了

AMD Ryzen™ 5 3600

ASUS TUF B450M-PRO GAMING Micro-ATX

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16

ADATA XPG SX8200 Pro 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280

Galax geforce GTX 1060 OC 6GB GDDR5

Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular

Be Quiet! Pure Base 500 Window Tempered Glass ATX — Black
Thanks 巴打 但我睇noctua個網話mb同d15 The cooler overhangs the top PCIe x16 slot. D15s就無睇 姐係裝唔裝到d15?
咁就要D15s了
你呢塊板PCIE X 16係第一條槽
仲要displaycard有背板
唔好搏
當然你可以問吓間鋪D15裝唔裝到,首選D15
請問有冇人喺美國evga 訂過卡? 個運費點計架
唔好搞個bios
點解要反油?

撐我就撐唔起㗎喇,太油膩留返俾其他人

我純粹長期等緊再有花生食
反油我最驚連花生油都無得食咋
(等緊有其他人電話轉載出連登好用過油2)

T記同熊貓整好啲個網嘅 moblie-friendly ?
唔該哂 我睇睇先
AMD YES完個PACK好平
有冇巴打可以俾d意見
H210唔係MATX咩
張卡塞完好似無咩位塞AIO
AMD YES講完
睇落好似唔舒服但又好似無咩錯

呢塊板第一條m2用舊u有無問題?
張3070 2slot?
無咁好心機查呢d

整套B550i配5600X好似煩少好多
Ram轉crucial 3600 ballistix 2x8
其實呢隻箱都幾大隻
唔係幾itx
Nr200p你可以諗吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞