懷念當年成班"掃掣"打機時光

58 回覆
39 Like 1 Dislike
當年網絡未發達,要一齊打機就要聚埋一齊,我就好懷念當年成班frd圍住一部電視,然後部超任/ps/ss等等要駁個分插加多幾個手掣,先可以多個兩個人一齊打,好正。

我過得最開心就係超任年代,首選一定係佢,"掃掣"之餘,仲要技術。

仲記得當時個frd,佢阿哥用無線手掣,有turbo功能,我地"掃掣"掃到起水泡先一樣速度。
一玩就精神時光屋咁,到大個D,PS年代,就夜晚玩,下下都通頂。

突然有感而發,大家有無野分享下?
4P 炸彈人
下面隻game一望落去好清晰唔似依家鬼五馬六

呢啲game我鍾意睇多啲
通常會準備一粒2a電
合埋母指同食指, 然後用指甲去掃就唔會起水泡啦
華納運動會
仲有娛樂金魚眼都好正
依家變晒個個匿埋屋企各有各打
有幾多人試過4個人迫埋喺同一個keyboard度打LF2?
反甲屌你
超任炸彈人345開始,死左可以喺邊位放炸彈駁復活,又有騎龍騎怪,用BOSS角色有必殺技。不過印象最深係SS版果隻,騎龍可以再食蛋進化,例如綠色龍,開頭用技加速佢會唔識停,撞落牆,食兩次蛋(好似),總之最後變左大個仔,用技先完美。
最後手指指甲個面會痛,手指頭又痛...
識貨~ 不過用手指,觸覺會好D。
最後連芒亨都變埋....
娛樂金魚眼

記得佢有理科問題全部日文,完全唔識答
細個玩炸彈人, 一開波即刻自殺, 之後係牆邊射鳩其他人
講起炸彈人
諗起以前去人地屋企玩過一隻
唔記得咩版本嘅炸彈人
淨係記得 可以騎龍/駱駝?
某個地圖中間有個煙通/窿
可以匿入去避炸彈

好想玩返
以前細過去同學仔屋企玩炸彈人同孖寶賽車真係好撚開心⋯就算之後psp 芒亨都冇返當年既感覺
我鍾意玩最classic,綠地灰磚牆,無花巧,純技術肉搏
記得細個嗰時唔識玩
華納運動會擲鐵餅次次都擲番去個mon度出局

炸彈人開4打,但其實得自己玩
炸d唔識郁嘅人拎成功感
高汁post 留名
好on9鬥撞
競賽全部勁難玩
鐵餅標槍鉛球個個都鬥近
叮噹大富翁
小遊戲滑鼠都㩒爆
我仲以為個隻叫賓尼兔運動會添
隻 game 啲運動都好正,記得有個係拉自己彈弓鬥遠,但係太大力又會跌落懸崖
記得係搵個男書生,然後一開波㩒select掣,佢會自動答中哂!搵由美子就仆街,全錯~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞