[肺腑之言] 我誠心建議大家唔好考慮台灣留學

426 回覆
314 Like 17 Dislike
我都唔明點解一車車日本妹咁鍾意台灣人
以前仲有張圖係講東亞男仔排名
台灣男仔比日本人當係性格最好 (香港就外語)
好你個頭咩

痴撚線

我記得 (最好/最差)
搵錢能力: 日本/台灣
身材: 韓國/香港
外語: 香港/日本
性格: 台灣/韓國

其他都合理既,但台灣仔邊度好?
不過台灣仔又真係奶日本奶到痴
對日本妹無條件地好都唔係唔合理既...但日本人咁聰明冇理由睇唔出ON居既台灣人

你個比較合理
台仔,搵仔錢少,大男人,中意打機

諗起以前韓國人ex,佢既ex係台灣人
佢話台灣人同香港人係韓國既地位都高
但同左個台灣仔拍拖後先發現伏到痴線
話咩打機打到可以紀念日都唔出街,同佢理論仲可以話打機係一切
(當然因人而異,但係香港真係好少聽到會咁)

再加上我後尾又講台灣幾多風化黑暗低能白痴野
自此之後就再冇對過台灣人有幻想
樓主個樣係咪似支那狗

又可以block 一件非黑即白撚,好行唔送
度度都有仆街 度度都on9嫁啦
樓主自己讀唔知邊度 身邊既人都係咁姐
大把台灣人唔係咁
唔知樓主係咁俾人杯先咁仇台啦 我識嗰班就好nice既

講到present 個啲,睇你讀邊間嫁姐 你入埋啲閪大學 班學生緊係低質啦 講到個個台灣人都咁廢
香港人唔好成撚日自視過高好無

建議樓主係識番多啲成績好嘅台灣人/陸生/大馬生再評論

係既係既,多謝指教
你硬係要拎最好果堆出黎講咁冇咩好講,精英就每個國家都有

我讀hku
都識/同過d台灣人做野
能力唔係差(入得黎既都夠入台大神科有突)
但總係差左少少常識咁...而且識親既都串串貢
第3點有冇例子 想知

講起呢個真係火滾,我淨係講住presentation

ppt 一係一堆字 OR 勁大幅圖加一句野

前者我唔多講,我講後者

1.我差D以為自己上緊9gag,佢地真係以為自己好風趣,用埋D 周星馳/ACG 對白圖表情圖,但係個topic 又唔見得好casual

2.真係好撚多人用ACG 圖落ppt(咩course 都好),尤其係present 果個係男同學

3.ptt 求其汁段野黎討論,仲要好似好認真咁,我一路睇一路笑

4.上gender-related 既course 好多台妹女權上腦,用字又露骨,乜撚野又露奶又約砲,完全唔尊重個場合,最神奇係prof 又覺得猜問題

5.(presentation 唔多出現,但係分享就成日有) 鼓吹煽情野,最好就係講講下喊,然後其他人又跟住一齊流馬尿,大團圓結局

呢個真係想像唔到個畫面喎 係個個course都係咁定點
樓主個樣係咪似支那狗

似係 未聽過係台灣人讀書嘅港澳朋友比人杯

又多件,好行唔送
Show Blocked User - 我都想知
第3點有冇例子 想知

講起呢個真係火滾,我淨係講住presentation

ppt 一係一堆字 OR 勁大幅圖加一句野

前者我唔多講,我講後者

1.我差D以為自己上緊9gag,佢地真係以為自己好風趣,用埋D 周星馳/ACG 對白圖表情圖,但係個topic 又唔見得好casual

2.真係好撚多人用ACG 圖落ppt(咩course 都好),尤其係present 果個係男同學

3.ptt 求其汁段野黎討論,仲要好似好認真咁,我一路睇一路笑

4.上gender-related 既course 好多台妹女權上腦,用字又露骨,乜撚野又露奶又約砲,完全唔尊重個場合,最神奇係prof 又覺得猜問題

5.(presentation 唔多出現,但係分享就成日有) 鼓吹煽情野,最好就係講講下喊,然後其他人又跟住一齊流馬尿,大團圓結局

呢個真係想像唔到個畫面喎 係個個course都係咁定點

當然唔係個個course啦,可能我誇張左,但係佢地好煽情野係真既

台灣社會比我感覺都係情感行頭
樓主個樣係咪似支那狗

似係 未聽過係台灣人讀書嘅港澳朋友比人杯

又多件,好行唔送
Show Blocked User - 我都想知

呢D人真係好可悲
淨係識人生攻擊 睇怕都係o係台灣讀緊書
度度都有仆街 度度都on9嫁啦
樓主自己讀唔知邊度 身邊既人都係咁姐
大把台灣人唔係咁
唔知樓主係咁俾人杯先咁仇台啦 我識嗰班就好nice既

講到present 個啲,睇你讀邊間嫁姐 你入埋啲閪大學 班學生緊係低質啦 講到個個台灣人都咁廢
香港人唔好成撚日自視過高好無

建議樓主係識番多啲成績好嘅台灣人/陸生/大馬生再評論

係既係既,多謝指教
你硬係要拎最好果堆出黎講咁冇咩好講,精英就每個國家都有

我讀hku
都識/同過d台灣人做野
能力唔係差(入得黎既都夠入台大神科有突)
但總係差左少少常識咁...而且識親既都串串貢

我諗係佢地本身成績好,加上脫離左台式教育,HKU 排名又好過台大,佢地會唔多唔少有D 飄飄然 掛
去台灣讀大學諗住讀書 唔係媾女
你已經錯晒啦
好你個頭咩

痴撚線

我記得 (最好/最差)

對日本妹無條件地好都唔係唔合理既...但日本人咁聰明冇理由睇唔出ON居既台灣人

你個比較合理

台仔好中意打機台妹成日話啲仔卦住打機

鍾意打機我覺得ok既,全世界男人都會打
但唔係打到唔理女朋友架嘛
好你個頭咩

痴撚線

我記得 (最好/最差)

你個比較合理

我就係講呢啲,台仔好岀名

點只
台仔出名打女朋友/老婆

我記得 (最好/最差)

你個比較合理

點只
台仔出名打女朋友/老婆

唔係反而係台妹成日當街打仔咩
去台灣讀大學諗住讀書 唔係媾女
你已經錯晒啦

咁樣諗好似有D扭曲左黎台灣留學既原意wo

同埋我覺得黎台灣媾女唔使大費周章黎留學,黎旅行已經夠殺

淨係開學前D paperwork 同手續已經好多又好煩

我記得 (最好/最差)

你個比較合理

點只
台仔出名打女朋友/老婆

唔係反而係台妹成日當街打仔咩

台灣成日有新聞講家暴
最近 (都幾個月) 有個民進黨立委叫童仲彥打老婆打到離婚
好你個頭咩

痴撚線

我記得 (最好/最差)

你個比較合理

兄妹斬頭同埋細路女被斬頭案真係好變態
理解唔到佢地點解會做得出,但係我又睇唔出台灣社會有幾大壓力,大家都係慢活,活在當下咁既feel,上下ptt 吹兩句水又一日

開得多台灣POST = 五毛?

咩邏輯?

台灣系一個國家
Y/N?

Y,咁佢係一個國家,只不過響國際上唔係廣泛地公開被認可咁解

同理,咁北賽普勒斯又係咪一個國家?

唔熟地中海
除非巴打另開個post誠心畀建議大家關於北賽普勒斯升學(到時我一定入去

p.s.等你啊
其實每年有幾多過去讀?

開得多台灣POST = 五毛?

咩邏輯?

台灣系一個國家
Y/N?

Y,咁佢係一個國家,只不過響國際上唔係廣泛地公開被認可咁解

同理,咁北賽普勒斯又係咪一個國家?

唔熟地中海
除非巴打另開個post誠心畀建議大家關於北賽普勒斯升學(到時我一定入去

p.s.等你啊

Ok,又一件,好行唔送

做咩宜家唔撚夠膽用簡體字回post ? 洗底?
其實每年有幾多過去讀?

具體數字應該都有4位數字,早兩三年應該係peak,今年就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞