[肺腑之言] 我誠心建議大家唔好考慮台灣留學

426 回覆
314 Like 17 Dislike
其實台灣女仔真係咁正咩?
論樣香港靚十條街wo
台灣妹個胸咁大九成九都係因為d食物激素問題

女妹溫柔啲囉我睇性格多啲

論性格韓妹日本妹好十萬倍
台妹個種溫柔係低低bb咁

開得多台灣POST = 五毛?

咩邏輯?

台灣系一個國家
Y/N?
妹子呢?能吃的嗎?
樓主你自己去定同FD去

自己

比較驚住宿舍 可唔可以講多D

宿舍我覺得真係睇運,畢竟每個人既生活習慣都唔同

但係我可以肯定既係,台灣既宿舍你唔好對個環境有D咩太大期望

同埋4人房比較普遍,單人房幾乎係無

你頂唔順既可以出去租屋,但係可能交通費會洗多D

另外就唔好期待好似香港d hall 咁既運作模式,呢邊大部分都係視宿舍係一個純住宿既地方

仲有最重要既一樣野,蹲廁同用過既廁紙放垃圾桶,你可能要習慣下

垃圾每日定時有車黎收,但係你要將垃圾分左類先

有問題可以再問
去台灣讀台清交成政以外果啲野雞讀黎把撚呀
就好似去支那讀北清交復浙以外嘅一樣咁柒
我都唔明點解一車車日本妹咁鍾意台灣人
以前仲有張圖係講東亞男仔排名
台灣男仔比日本人當係性格最好 (香港就外語)
好你個頭咩

唔好話台清交成政
台大係香港都係廢校
事實上識人dse 18分玩台灣聯招入到台大唔知咩科
3真係好撚認同

唔好話台清交成政
台大係香港都係廢校
事實上識人dse 18分玩台灣聯招入到台大唔知咩科

咁當然係講緊比較好嘅科啦 讀埋啲柒科不如做sales 廢事哂自己時間又哂老豆老母錢啦

開得多台灣POST = 五毛?

咩邏輯?

台灣系一個國家
Y/N?

Y,咁佢係一個國家,只不過響國際上唔係廣泛地公開被認可咁解

同理,咁北塞浦路斯又係咪一個國家?
除左第四點之外
其他都好睇你讀邊間既
怪就怪樓主讀個間野濕勁

我覺得唔會話差好遠,可能台大會好少少

但係你入到ugc 會揀台大?

始終本性係咁就係咁

你認為姐
台大好多黎自八大既朋友
利申台大,唔好起我底

讀master ?

no

sorry 咁我錯
度度都有仆街 度度都on9嫁啦
樓主自己讀唔知邊度 身邊既人都係咁姐
大把台灣人唔係咁
唔知樓主係咁俾人杯先咁仇台啦 我識嗰班就好nice既

講到present 個啲,睇你讀邊間嫁姐 你入埋啲閪大學 班學生緊係低質啦 講到個個台灣人都咁廢
香港人唔好成撚日自視過高好無

建議樓主係識番多啲成績好嘅台灣人/陸生/大馬生再評論
我都唔明點解一車車日本妹咁鍾意台灣人
以前仲有張圖係講東亞男仔排名
台灣男仔比日本人當係性格最好 (香港就外語)
好你個頭咩

痴撚線

我記得 (最好/最差)
搵錢能力: 日本/台灣
身材: 韓國/香港
外語: 香港/日本
性格: 台灣/韓國

其他都合理既,但台灣仔邊度好?
不過台灣仔又真係奶日本奶到痴
對日本妹無條件地好都唔係唔合理既...但日本人咁聰明冇理由睇唔出ON居既台灣人
樓主個樣係咪似支那狗

似係 未聽過係台灣人讀書嘅港澳朋友比人杯
樓主個樣係咪似支那狗

似係 未聽過係台灣讀書嘅港澳朋友比人杯
有朋友dse得兩分都去咗台灣讀大學
樓主個樣係咪似支那狗

似係 未聽過係台灣讀書嘅港澳朋友比人杯

台灣咪又係繁體支那 有分別咩
度度都有仆街 度度都on9嫁啦
樓主自己讀唔知邊度 身邊既人都係咁姐
大把台灣人唔係咁
唔知樓主係咁俾人杯先咁仇台啦 我識嗰班就好nice既

講到present 個啲,睇你讀邊間嫁姐 你入埋啲閪大學 班學生緊係低質啦 講到個個台灣人都咁廢
香港人唔好成撚日自視過高好無

建議樓主係識番多啲成績好嘅台灣人/陸生/大馬生再評論

係既係既,多謝指教
你硬係要拎最好果堆出黎講咁冇咩好講,精英就每個國家都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞