[肺腑之言] 我誠心建議大家唔好考慮台灣留學

426 回覆
314 Like 17 Dislike
台灣人自稱自己國家係小日本,笑撚死,同日本比,台灣仲係好落後
當年我兄弟係台北租咗間屋讀大學
佢依家係香港做嘢
成日懷念係台灣生活嘅日子
話應該係成世人最開心嘅日子

而我就經常去台灣旅行貪近又平
識到台妹女友都好撚掂
你話扮都好過港女扮都唔扮
重點係身材真係好港女一大截

唔知你咩遭遇搞到咁仇台
可能太毒俾人排斥
但我自己經歷台灣人對我態度幾好
啲女又正 真係食過翻尋味

你去旅行去梗係好架

有苦自己知
除左第四點之外
其他都好睇你讀邊間既
怪就怪樓主讀個間野濕勁

我覺得唔會話差好遠,可能台大會好少少

但係你入到ugc 會揀台大?

始終本性係咁就係咁

你認為姐
台大好多黎自八大既朋友
利申台大,唔好起我底

讀master ?
有個舊同事讀台清,係好撚無知,好撚白痴,冇料到但鐘意認叻。成日係到吹台灣點樣勁,台清點樣犀利,好撚井底
非常認同
台灣人思維同香港人好唔同
利申:台成政清交撚
樓主你自己去定同FD去
台妹呢
好多年前研究過報台大medical school PhD用黎移民﹐睇睇d paper先知,原來台灣第一的台大醫學院,水平都係好低,低到連send email問都唔想問
有個舊同事讀台清,係好撚無知,好撚白痴,冇料到但鐘意認叻。成日係到吹台灣點樣勁,台清點樣犀利,好撚井底

台灣人最鐘意就係challenge 你政治,姐係你學術討論就冇乜問題,但係正常人都唔會無啦啦開政治/宗教話題同人傾,一係就想人老尷,一係就聊交嗌,有乜謂?
好多年前研究過報台大medical school PhD用黎移民﹐睇睇d paper先知,原來台灣第一的台大醫學院,水平都係好低,低到連send email問都唔想問

之前台大好似有單野,你可以GOOGLE 下
台灣人自稱自己國家係小日本,笑撚死,同日本比,台灣仲係好落後

基本上同日本冇得比

虛偽程度或者有得比下
樓主你自己去定同FD去

自己
去台灣不如去泡菜日本,至少你留完學都學識多一種語言

關於咩,有冇keyword
真心唔明去台灣留學係咩心態
以前有個同學讀咩大同 好似係
仲當正自己大學生

關於咩,有冇keyword

http://news.ltn.com.tw/news/life/breakingnews/2060708
樓主五毛又搞分化

不過Lihkg九成人回post前都唔會用起底功能
其實台灣人咪同香港人一樣咁鐘意認叻
不過香港認叻果d好多都叫做有少少料到
台灣認叻果d完全係井底之蛙
去台灣不如去泡菜日本,至少你留完學都學識多一種語言

但係用日文泡文讀major 都幾係野,除非你本身有接觸開(好似大陸東北有堆中學用日文教材教)
國立台灣大學校友揮手。
樓主五毛又搞分化

不過Lihkg九成人回post前都唔會用起底功能

OK,我親身經歷都可以話係五毛,係分化

咁你呢個5NTD 又收左幾多次錢呢?

做咩你又唔過黎體驗下事實呢? 拋句野出黎以為自己佔哂高地?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞