Bitcoin / Crypto 討論區 (288)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
情況暫時好差
eth 反彈條線過一半先彈30點
eth重要位 呢個鐘要守2350
點差
Short 1 short先
Eth %R高位回落咁多都未有大彈 依家壓住係阻力線上面
無敵鐵頂
Elon 今晚會唔會財報後宣布accept doge payment
好大機會
做乜鳩
Elon從來唔攞dogecoin開玩笑
all in搏一搏
今晚幾點
但doge本身就係一個玩笑我諗未有foundation support底下都唔敢咁樣拎成間公司take risk
SpaceX
Starlink有機,tesla我諗要去到robottaxi先有機收doge
好悶呀個市
Agger
有傳Tesla 要搞food delivery,應該佈緊局啦
其實Doge呢壇野Elon 19年已經開始搞
可唔可以講多啲想知
選一周最後那天...
外媒《TechCrunch》報導,近來特斯拉(TESLA)替餐廳服務申請了新的商標,暗示已準備好實現進軍餐飲業的想法。

外媒《Electrek》報導指出,上個月27日特斯拉向美國專利及商標局提交文件,文件內容顯示特斯拉申請了3項新商標,商標涵蓋餐廳服務、快閃餐廳、自助式餐廳、外帶餐廳服務等,目前該申請正在等待審核。

特斯拉進軍餐飲服務的想法已經有一段時間,2017年,時任特斯拉技術長的JB Straubel曾表示,特斯拉可能進入餐飲業務,有意將充電站轉型成全方位服務的便利商店,營業內容包括餐飲服務。

2018年馬斯克曾在推特上進一步提出了更具體的概念,表示有意在洛杉磯的超級充電站打造免下車式餐廳。
https://youtu.be/aVb9k3RBnq4

前途一片光明
GEL GEL 先
睇緊佢好HIGH, 我睇時都好HIGH
用嚟每日增強信仰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞