Crypto/Blockchain 技術討論區 (1)

151 回覆
24 Like 2 Dislike
舊Po太著重於幣價同long short,想開一個新PO主要傾有潛力嘅幣同鏈。希望開個分支傾多啲技術同大環境
近排幾睇好AAVE話要搞嘅erc twitter我覺得erc Twitter 夾埋FIL就應該會幾有用
名同舊po有啲似遲啲諗下改唔改好
我冇玩axs,但點解佢可以成過mana咁多
孤狼式推文
有幾多人真係識 crypto 技術野
分分鐘你問d人點解睇好ETH 佢都答你唔到
就算有答,咪又係「PoS」呢d表面野
又唔駛去到好深入嘅講下應用同前景都好夠,至少唔係日日傾升跌
NFT gaming開始爆發
淨係NFT 好似都好多應用
留名學嘢
一直覺得虛擬貨幣係價值投資,直至早幾個月幣災之後想炒返上去
有幾多人知自己買緊咩
咪又係抄 睇唔到個堆NFT憑咩值6位數字價值
隨時d人都唔知8月4號london hard fork內容係咩
其實我覺得nft潛力十足,上半年係話題炒作,而家就開始有啲應用。

其實nft可唔可以當鎖匙咁用得一個copy,全世界知你有個個asset嘅鎖匙
買緊未來世界
冇記錯嘅話係set個fixed gas price

多左嘅gwei要burn左佢
更多買緊scam. bitconnecttttt
hey hey hey
留名學野
7月28號 doge 既dev會同vitalik 開個conference ,討論下doge整條bridge去ethereum 到。 如果搞得成,doge其實有機會好似elon musk希望咁,做左stablecoin
點解會變stablecoin呢
有無邊隻可以出到手機app玩?而家係咪都係連metamask 玩?
炒到爆之淨底後果堆就係真應用
FAANG咁
elon musk話過想doge人人都用。但佢都承認左 doge 呢條chain hash rate, tps, fee係大問題,如果doge join eth community ,咁上面既問題會隨著eth 2.0推出解決
但如果我有Dai usdc usdt揀的話,why doge

elon搞doge之後一直都唔太鐘意doge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞