容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾參 )

887 回覆
199 Like 12 Dislike
Mona Lisa後面張Wedding of Cana 先係正野

唔識

後面最大張個張
丹兄有冇得早收工
丹兄有冇得早收工

返緊屋企
丹兄有冇得早收工

返緊屋企

幾撚驚你話要繼續做
丹兄有冇得早收工

返緊屋企

幾撚驚你話要繼續做

依家仲開緊工
太耐冇出文,睇埋妙手仁心出

路易唔知幾多嘅宮殿擺設

睇到攰休息吓

再唔係攤陣都得

耶穌個樣好似講緊「做乜我要喺呢個世界嘥時間?」

羅浮宮嘅三part加埋大到好似海港城咁,其中有度係復刻返法國皇室嘅宮殿設計,彷彿好似玩緊法國大革命嗰集嘅《刺客信條》咁。又失驚無神有條女油到自己好似古希臘啲雕塑咁,企喺度嚇鳩啲小朋友,我仲以為呢啲街頭嘢喺大陸先會登堂入室,估唔到喺羅浮宮竟然能夠登大雅之堂。

玩鳩緊你啦

係扮得幾真

《斷臂維納斯》

行到四點半,身心俱疲,加上夜晚約咗個法國人妻,就決定提早離開羅浮宮,步行去人妻屋企,事關中途可以經過香榭麗舍大道同凱旋門。

呢個設計真係靚

香榭麗舍大道,第一次睇到呢個名係喺《達聞西密碼》呢本書,吖sorly,係《達文西密碼》,搞到變咗鹹書添……嗰陣阿教授去羅浮宮查案前都係坐車經過呢條街,我仲心諗呢條街會唔會好似柏麗大道咁。冇計啦,中學雞最巴閉都係去過尖沙咀咋,過海會頭暈㗎。

從羅浮宮呢邊行出去直屌,就係香榭麗舍大道

我會話柏麗大道係單邊嘅香榭麗舍大道囉

咁其實都似嘅,咪又係一條街,兩邊好多舖頭囉,對男人老狗嚟講,屌咪又係咁。

咪又係咁撚多人,不過唔係大陸人咋嘛

穿過大道,好快就嚟到一個超大嘅迴旋處,迴旋處嘅中心就係鼎鼎大名嘅凱旋門。凱旋門,唔係柯士甸嗰個,係真係拿破崙起嗰個,建於十九世紀初,為咗紀念戰爭勝利而起,起到拿破崙收皮佢都未起好。遠望過去,我突然諗,如果我係一個法國人,我喺遙望嘅東方開始我嘅單車旅程,一直向住自己嘅家鄉進發,當我到達Paris,我一定要踩住架單車穿過凱旋門,證明自己凱旋歸來。

凱旋門

隧道,淨係睇得明Triumph

凱旋門個袋底

應該是紀念一戰吧

弊,遲到!人妻等緊!
wa diu 好耐冇入黎 係時候開始追番
人妻正面相呀,唔該。
人妻 plz
dun let me down
啱啱帶完團翻黎 繼續推
環法最後終㸃
啱啱帶完團翻黎 繼續推

幾時帶我去玩
啱啱帶完團翻黎 繼續推

八卦下帶咩團
啱啱帶完團翻黎 繼續推

幾時帶我去玩

等你有時間先啦
啱啱帶完團翻黎 繼續推

八卦下帶咩團

唔答 驚自爆
啱啱帶完團翻黎 繼續推

幾時帶我去玩

等你有時間先啦

你請我,我請假
啱啱帶完團翻黎 繼續推

八卦下帶咩團

唔答 驚自爆

Inbox我講
啱啱帶完團翻黎 繼續推

八卦下帶咩團

唔答 驚自爆

其實一個人要carry哂成團人係咪好辛苦
講起Paris,最先諗到三樣具代表性嘅一定係羅浮宮、凱旋門,同埋巴黎鐵塔。而行去法國人妻屋企途中,聽人講附近地鐵站上蓋有個位望過去鐵塔好靚,既然順路,我就過去影張相。

呼……除咗法國妹嘅胴體,我諗我已經睇晒我喺法國最想睇嘅嘢。

法國人妻其實係一個香港人,係我一個大學師姐,大家住埋同一個hall咁,畢業後都已經冇見,之後佢嫁咗嚟法國。或者有啲絲打都知道佢係邊個,佢網名叫陳細細,真人都好靚女,但就費事post佢上嚟喇。

而陳細細知道我踩到嚟法國,就話要煮餐飯我食。冇乜機會食中餐嘅我當然話好,仲要可以同朋友異地相聚,點都係緣份嚟。席間除咗陳細細同佢老公,佢竟然仲有個朋友喺度,仲要係胸……吖唔係,係空!姐!

因!航!空!姐!

咁啱呢位索爆空姐飛嚟Paris,聽講話飛親都會嚟搵細細,所以就一齊食飯喇。索爆空姐呢,就唔係我哋個hall嘅,都好似唔係我嗰屆,但作為一個鹹濕仔,一定scan過晒hall啲索女㗎喇,只係真係太撚毒,本身唔會識到啫。

吖屌你,咁又可以一齊食到飯。

最後係買唔到材料,煮唔到細細想煮嘅

其實同陳細細本身唔算傾得埋,喺香港嘅時候係冇乜兩句,但唔知點解,當大家都喺異地嘅時候,竟然反而能夠敝開心屝,一餐飯講嘅嘢多過大學三年加埋。而我哋都感覺都相同嘅嘢,大家都覺得非常有趣。

而佢老公亦係一個非常健談同風趣嘅人,呢餐飯食得十分開心。食到十一點幾,見夜喇,阿細細姐就命令我送索爆空姐返酒店。

吖你鬼馬呀!

小毒撚對住靚女張口結舌,完全唔知講乜好,難得佢冇嫌我柒,都有主動同我講嘢,其實已經謝天謝地。懶係浪漫咁帶佢去返個地鐵站頂睇鐵塔,望住嗰碌夜晚着燈嘅嘢,我不期然諗起「巴黎鐵塔反轉再反轉」。

傻啦,這些機會不是屬於我的……

行返落山,記得係過咗十二點,而唔係搭正十二點,巴黎鐵塔竟然嚟個「幻彩詠西方」,學人玩射燈喎!嘩,呢啲位,如果我真係有Daniel Wu咁靚仔,仲唔撚做咗電影男主角,捉住佢射埋一份?

好似係影唔到啲射燈嘅

冇啦,生得咁柒,最擅長同唯一可以做嘅咪只係FF。
Push
啱啱帶完團翻黎 繼續推

幾時帶我去玩

等你有時間先啦

你請我,我請假

我呢行都係乞食工
無相,搞到我哋都只能FF
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞