容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾參 )

887 回覆
199 Like 12 Dislike
巴打真係堅, 本書會分幾多冊出?
5本續集都會追看.
多相, 詳細 就正. 代入感都好D.
巴打真係堅, 本書會分幾多冊出?
5本續集都會追看.
多相, 詳細 就正. 代入感都好D.

一本過
有實力同無實力嘅分別
留名等書

d mk5p故點同丹尼爾比

個日見到個垃圾post笑撚左出黎
話時話當日瘋叫丹丹 愛你個件中女
會唔會係supoort左你個最貴plan
有實力同無實力嘅分別
留名等書

d mk5p故點同丹尼爾比

個日見到個垃圾post笑撚左出黎

唔好咁講
大家明眾籌背後嘅意念就得
佢哋商業考慮比起傳統出版社細(係細,唔係冇)
即係一個故,你寫好咗,字數同橋段唔會改,最多執吓啲字,但換轉係我呢啲,傳統出版社可能會基於成本同銷量等等嘅考慮,會減好多字數,甚至要我作一啲juicy啲嘅「經歷」出嚟,呢個亦係我揀眾籌嘅原因
嗱,發夢夢到架咋

講真吖,上撚咗舊登同呢度十幾年,多多少少都知道呢度係點,自問冇能力喺公海開post叫人買嘢而能夠一面倒支持,除非上撚咗神枱,唔係肯定畀人屌到反晒皮
話時話當日瘋叫丹丹 愛你個件中女
會唔會係supoort左你個最貴plan

已經知道係邊個,但唔係佢
係我一位非常尊敬嘅人,不過佢想低調,就唔公開了
時區變咗GMT+0,終於入到旅程中最後一個時區。

喺法國Calais已經入咗境,因此一拎車落船,我哋已經可以直接出碼頭,自由離開。一同跟住碼頭地下嘅指示路線出去,因為Graeme同Kerry會留喺Dover一日遊玩,之後再搭火車去London,我就同呢對澳洲夫婦先行道別。

順帶一提,應該係因為碼頭好多員工都係用單車返工放工,所以地下有好清晰嘅指示係畀單車行。照計唔會淨係畀我哋呢啲旅客行嘅,可想而知英國嘅單車使用率都唔低。

就好似咁,前面係Kerry

Dover同Calais一樣,只係一個小城市,但明顯有分別嘅係,呢度真係好英國(仆街廢話嚟),成個feel好唔同,無論係路牌、店舖同耳邊聽到嘅,都係熟悉嘅英文,諗落竟然係成個旅程中,除咗香港同大陸某啲地方,唯一一個講我聽得明嘅語言嘅國家。

感覺實在太好。

就連車牌,佢都同歐洲嘅唔同,因為歐盟用嘅車牌係左面藍色一個框,有歐盟星星旗,下面係個國家嘅簡寫,例如法國係「F」、德國係「D」(唔係G,因為係跟返佢哋本身語言嘅串法,德國係「Deutschland」),有撞嘅,好似丹麥咁,就「DK」。雖然英國都係歐盟成員(暫時仲係),亦有部分車係用歐盟車牌(「GB」,Great Britain),但更多嘅係用緊佢哋傳統前白後黃,即係香港跟佢用緊嘅最普通車牌。

Dover海岸

由此可見,英國一直自豪於佢哋嘅與別不同,脫歐呢家嘢,依家唔脫,遲早都會好似AKB48啲女咁脫。

淨係個海唔臭,都秒殺星光大道

Dover都係一個十分靚嘅地方,建議大家有機會嘅話,都要去遊覽吓。

我光速屌西咁離開Dover,就向住London進發。本身諗住沿住單車徑踩,但經過一輪上山下海,發現英國對單車徑嘅保養可以話係停留緊喺史前時代,或者咁講,好多時佢哋嘅單車徑係會穿過運河、郊野公園同行山徑等等嘅地方,根本就唔係一條正正式式嘅單車徑,佢預你行山呀跑步呀,又何從保養呢?情況就同法國等地一樣,只係英國更加常見,我又喺英國留得耐啲而已。

山上望英法海峽

真心美麗

啲路堅係唔掂

其實忍者龜跟我南徑北討咗咁耐,負荷實在太重,用人體嚟形容的話,佢絕對係「五癆七傷」,每踩一下,佢都發出「咿咿」聲嘅悲鳴,聽到我都心痛。

但只要捱多陣!只要捱多一陣,我哋就到London架喇!

不過為咗你……同埋我個屎忽,我決定踩返出馬路,挑戰繁忙嘅A20公路。
終於踩到返祖國
有冇帶忍者龜去睇下E生
有冇帶忍者龜去睇下E生

要去到Manchester先
舊果d post全部圖已經睇唔到
今日終於得閒課金支持你啦
舊果d post全部圖已經睇唔到

Sorry photobucket唔畀link,要按入去睇
今日終於得閒課金支持你啦

多謝
本書幾時會出街
本書幾時會出街

會唔會磁能線2.0
本書幾時會出街

書展見街,可以揀書展攞書或者盡早寄畀你
會唔會有啲瘋狂fans

丹仔上門派書記得帶埋ky以防萬一
會唔會有啲瘋狂fans

會唔會有啲瘋狂fans

眾籌快啲到手定係書局買快?

仲有24小時,仲未買
眾籌快啲到手定係書局買快?

仲有24小時,仲未買

梗係眾籌
眾壽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞