覺唔覺得話博人傳垃圾的人,好多都係老屎忽同接受唔到新事物的低質讀者

67 回覆
8 Like 226 Dislike
如果你話故事垃圾,我都明,呢樣野好主觀,我都覺得博人傳故事麻麻,就算係咁,其實主線都好清楚

火影動畫來講,就算疾風傳,filler 都係多到仆衛,仲多過正傳,博人傳只係再多D,但無論係火影動畫,博人傳動畫,我地都可以係打鬥睇到編劇的愛 (中忍試,鹿丸打不死二人組,佐助打迪達拉/八尾/阿哥,嗚門VS 佐助最終決戰,打桃式,仲有最近的真主角一式打嗚門佐助)呢D打鬥我地都 WOW左出來,作為火影 fans, 呢D打鬥每場我都睇 至少 3 次,有D甚至幾十次

但係好多人係純接受唔到D設定,舊角式弱化,然後話故仔垃圾,正一 老屎忽 大家睇博人傳個陣就應該要預左 成日聽到大家講咩野,嗚門佐助過度弱化,一早就請左點解啦,嗚門掛住做文書工作,冇時間修練; 佐助用太多時空間忍術,搞到冇mp,仲有須助變得好脆。

當年睇疾風傳個陣都講過,charkra 強如輝夜,成日用時空間忍術,mp 一樣頂唔住,仲有,疾風傳個陣都大把人破到 or/and 打得爆須助。須助冇大家想象咁硬。初代木龍+千手觀音,仙人大兜丸用聲音,鋼手暴力,土影塵循,尾獸普攻都可以打暴斑的須助+斷手。輝夜可以隔住佐助須助點穴,仲有用骨打暴卡卡西完全版須助 (卡卡西用神威避)根本一式一下踢爆佐助的須助就冇問題 最可惜的係呢博人傳D打鬥中,嗚門冇用仙人化的避開攻擊,同佐助冇用左眼其他能力 (原因講左,時空間忍術食mp,但其實,千手力用得幾出神入化,只係一式防太高,打唔入)

講返D 博人傳D設定:

一式招變細其實冇咩特別,本身就有肥仔丁次倍化術可以變大 ,一式只係勁在用技用得好快同埋普攻+近戰好勁

科學忍具其實得個 回復能力係勁,但是一樣可以破解到 (參考 沙律 vs 菠蘿,一樣有 teamwork ) 其他個D能力根本冇咩特別,如下:

1) delta 招激光,最多painD機器手用炮差唔多,冇得同尾獸炮比,封回復係好事

2) 吸收charkra 就一直都有,早至中忍試佐助打的 2打6,後至pain 同班,木龍都做到

3) 人造人都只係上忍水平,最多勁少少,疾風傳 嘵同大蛇丸的技術仲係勁好多 (大蛇丸的複製人,人傀儡,角都同飛段的不死身,仲有無視+破壞設定的穢土轉生)

4) 最新的博人傳D敵 人能力: code的印同 4 代飛雷神冇咩分別,冇左左眼+冇左千手力的佐助就難打D。

其他新的2個人造人都只係副助型,唔覺得正面打會勁。千里眼就只係強代版的白眼,預知未來又有一堆限制(嗚門修練仙人個陣,D青蛙都有預言能力 ),至於被愛的能力,算係控制思想的一種能力,幻術都做到啦,月讀,自爆技的伊邪那美/歧,止水的別天神,心傳身之術,根本火影 fans 就冇必要大驚小怪,至於個人造人細佬,本身就係弱智,大把方法可以破到啦

如果你要因為博人傳故事垃圾而彈,我明; 如果係因為設定而彈,咁你就係老屎忽。有時侯,只要你唔好成日拎博人傳同其他動話(特別係火影D設定)對比,同唔好太期望 D舊角式會好勁/好型,同唔好睇垃圾filler, 博人傳根本唔差 (D打鬥一樣有 TEAMWORK,有戰術,有以弱勝強),E+主線都清楚哂
咁多人批評博人傳同負皮我,但冇個人可以講,點樣寫博人傳先精采同D老屎忽會鐘意
唔撚寫就最精彩
博人傳有潛力

人地魔禁外傳仲好睇過+有名氣過正傳

最煩就係你呢種又要投訴又要睇的人
憑咩同魔禁外傳比
人氣,周邊/game,搵$$$能力,討輪性,博人傳都高過炮姐
搵錢能力點高啊?bandai都放棄再出naruto shf同模型,連fig zero呢堆都唔出阿仔篇

高咩啊高
漫畫,game呢D長做長有,外國大把人仲有睇,仲有電影一定成堆人睇
同意,漫畫都開始好睇 D打鬥設置得都 ok
博人傳無視mp? 青用把激光劍,DELTA吸唔哂嗚門DMP,嗚門佐助打一式用哂冇mp,呢D都叫冇上限?

戰力無上限?同龍珠比小兒科 仲有強如一式,一樣可以比人殺到
博人傳戰力其實算平衡, 強如桃式,一樣可以比人圍毆 +博人殺死,冇咩問題;

仲有一式,一樣比果心用戰術迫上死路

木葉 2 大戰力: 一個冇九尾,一個冇埋左眼,合理化地平衡返戰力,主角團多返D發輝機會

雖然D nerf 搞到D火影 fans 睇得冇咁爽
以前衰佐之男無敵咁濟
依家一腳踢爛
須助冇大家想象咁硬。初代木龍+千手觀音,仙人大兜丸用聲音,鋼手暴力,土影塵循,尾獸普攻都可以打暴斑的須助+斷手。輝夜可以隔住佐助須助點穴,仲有用骨打暴卡卡西完全版須助 (卡卡西用神威避)根本一式一下踢爆佐助的須助就冇問題
火影後期本身就係垃圾
連燈仔 係咁架
本身火影後期已經垃圾
火影出曉已經開始垃圾
唔想樓主寫乜鳩,直接負評算
係偏見係主觀架啦,唔鍾意就唔鍾意
無可否認動畫某啲戰鬥真係好正,不過都有啲篇章好垃圾/有部分反智嘅內容
主要係個人唔太鍾意見到佢寫柒前作兩個主角嘅做法
佐助都唔知輸得幾型 打桃式佢全程 carry
下? 迪達拉,不死二人組都唔知幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞