唔明啲女權撚

6 回覆
3 Like 4 Dislike
啲女權撚成日係度話free the nipples,話係return to natural,但啲男人幫佢地又話人狗公唔尊重女性,有冇諗過其實我地喼女都係return to natural。

話啲男人講女好cheap好low,但佢地講仔個時又可以講到好興奮,比人話閪痕又屌返人轉頭,男人講女j痕起碼都肯認呀。

所以乜嘢男女平權從來都係bullshit。
其實佢哋要偏重女人姐,屌
第一點咪自願露同非自願俾人𥄫嘅分別,即係借嘢俾人同俾人搶/偷嘢嘅分別
而且即使分享俾人睇,想限制下人點反應都好正路啫,你借舊拆膠俾人都唔預期對方會開你未用過嗰幾隻角啦

第二點主要就因為傳統上男人可以比較無顧忌咁講性,好似啲廢老喺茶記大聲講唔理人感受嗰種,咁現代女權撚自然要求男性喺呢方面有所收歛嘅同時,自己都想睇齊返評頭品足下人(雖然我覺得有啲女權撚做得幾拙劣下)
而且男人講自己鳩痕、屌得多女冇乜社會成本,甚至會被視為成就,反而女人同得多過男人做愛,社會嘅觀感就負面好多

btw 其實毒撚好多時都係enjoy唔到傳統社會俾男人啲privileges,點解呢度啲人會寧願繼續幫alpa male做汁男,都好少走去改善你哋覺得垃圾嘅女權、男女平等

即使嫌男女平等、女權呢啲term太偏幫女人,都可以講下性別平權呢啲中立啲嘅字眼㗎
連登最鍾意文法納粹

我又做

𥄫
正解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞