Beastars 第二季好撚好睇!

10 回覆
13 Like 6 Dislike
如題

今季首Op喺動畫出之前已經紅到街知巷聞,今季Beastars動畫都完全冇令我失望😍

每隻動物都整得好生動同cute cute完全令我對日本既3D動畫改觀

每個角色都各自成長,性格刻劃得細膩而且有深度,路易同獅子仔都好撚型

仲有啲分鏡,完全係電影級數靚到呢!為免劇透唔放太多出嚟

我本來已經睇哂Beastars 既漫畫(已結局),但今季動畫實在太出色,忍唔住用兩日煲哂
唯一要抱怨既就係,動畫要讀對白既關係,對比漫畫觀賞起嚟會令人覺得節奏比較拖沓,狼仔啲對白觀感上更左膠,但除此之外,今季Beastars 真係做得好好!好過咒X迴戰多多聲
結局好有驚喜,誠推全世界一齊睇
一開始好難接受個畫風
第二季op世界級
第二季啲動物既動作超smooth
比第一季進步好多
如果正面衝突,肉食真係好難贏到河馬、犀牛大象
下 打打下交傾計都會好睇....
所以我覺得呢方面漫畫會做得好啲
動漫讀對白既關係,令成個節奏好拖沓
但整體既人物刻劃、剪接、畫面特效、音樂都做得好好
2季動畫結局jm9
咁都叫好睇
第一季太悶, 追唔到落去
我覺得寫得幾好
前面利用獅子仔同埋狼仔既決戰
將劇情推向高潮(腳嗰幕
狼仔、鹿同熊三個都解開咗自己嘅心結

可惜動畫個節奏太拖,打下打下又傾吓計
所以大部份觀眾見到腳嗰一幕會覺得太突然

而漫畫既呢個一幕
因為節奏同戲劇張力做得好
好多人都係睇完呢幕,覺得Beastars 係神作
我係睇左漫畫先,所以覺得呢一幕好神
但都明白點解睇動畫嘅人會係咁屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞