[桃花島主(三)] 2017射鵰英雄傳 (28) TVB星期一至五8:30pm

1001 回覆
22 Like 21 Dislike

你代入華箏既角度其實佢一d都唔仆街,仆街果個係郭靖

我細個第一次睇小說果陣,郭靖一開始對黃蓉嗒糖已經覺得郭靖仆街

華箏=令狐沖
郭靖=岳靈珊
黃蓉=林平之

但賤哥哥係真係冇中意過華箏,同埋婚約個陣佢都想拒絕

華箏衰樣衰
但原著好似描述得佢個樣係唔差?

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

未見

本身佢都唔想娶啦
係淆底唔知點同大汗講姐

個公主又on9又仆街

我細個第一次睇小說果陣,郭靖一開始對黃蓉嗒糖已經覺得郭靖仆街

華箏=令狐沖
郭靖=岳靈珊
黃蓉=林平之

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

咁呢版事旦一個女角我都娶嘅

個插蘇鼻 不了
後面楊康果度寫到佢好怪.
成日寫到佢內心交戰, 好憎六王爺咁.
講真, 果陣佢老母講埋俾佢聽佢親生老豆係邊個, 佢都仲要逼死佢老豆, 兩老都死埋係佢面前, 佢都仲跟住六王爺
就算六王爺呃佢, 楊康自己根本唔想認佢親生老豆, 我唔明點解要寫到佢咁嬲 根本唔MATCH個性格

個親生老豆只係見過幾面

咁果陣佢又未知6王爺係幕後黑手嘅

但佢同親生老豆根本唔只冇感情, 直頭係憎佢WO,
明知係親生老豆都要逼死佢, 姐係佢覺得六王爺係唔係親生都唔重要, 跟住六王爺生活仲好.
根本俾佢揀佢都會揀做六王爺個仔, 但之後又講到王爺拆散佢頭家咁, 之後果幾集睇佢係度發癲真係好炆

佢一直都覺得成件事由父母分開到相認後自殺係意外,但之後先知原來成件事既起因係因為完顏洪烈既設計,咁姐係佢經歷既所有事都係拜完顏洪烈所賜,咁佢嬲都掙扎都係正常姐 但佢之後都好快就當冇左件事,聽六王爺鳩up幾句榮華富貴就叫番佢爹啦

個公主又on9又仆街

華箏=令狐沖
郭靖=岳靈珊
黃蓉=林平之

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

其實無咁差,有得食,一定食
老邪唔出聲好地地 好型 一出聲個樣就...冇咁型
睇哂之後真係抽離唔到呢個黃蓉
講真, 果陣佢老母講埋俾佢聽佢親生老豆係邊個, 佢都仲要逼死佢老豆, 兩老都死埋係佢面前, 佢都仲跟住六王爺
就算六王爺呃佢, 楊康自己根本唔想認佢親生老豆, 我唔明點解要寫到佢咁嬲 根本唔MATCH個性格

個親生老豆只係見過幾面

明知係親生老豆都要逼死佢, 姐係佢覺得六王爺係唔係親生都唔重要, 跟住六王爺生活仲好.
根本俾佢揀佢都會揀做六王爺個仔, 但之後又講到王爺拆散佢頭家咁, 之後果幾集睇佢係度發癲真係好炆

其實完顏洪烈好錫佢, 明知唔係親生都一心俾佢上位

佢呢18年一直以為自己係金人 老母又唔一早同佢講
完顏又真係當佢親生咁 咁多年感情 先知道佢先係真兇 係會崩潰嘅
不過呀康都係決定做金狗 係仆街嘅

個公主又on9又仆街

華箏=令狐沖
郭靖=岳靈珊
黃蓉=林平之

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

個日返 成隻手指公放入去都仲有空位

個親生老豆只係見過幾面

佢一直都覺得成件事由父母分開到相認後自殺係意外,但之後先知原來成件事既起因係因為完顏洪烈既設計,咁姐係佢經歷既所有事都係拜完顏洪烈所賜,咁佢嬲都掙扎都係正常姐 但佢之後都好快就當冇左件事,聽六王爺鳩up幾句榮華富貴就叫番佢爹啦

如果你話佢見返親生呀爺好開心, 大家想一家人一齊生活, 但兩老意外死左我覺得佢咁諗就合理.

依家佢覺得跟住王爺既生活仲好過跟佢親生老豆, 某程度上王爺所做既野令佢有更好既生活, 亦都係佢自己鐘意既, 真係諗唔明佢係度嬲乜尻
雖然佢好快又冇野
其實點解唔搵返三哥配.... 把聲.........

華箏=令狐沖
郭靖=岳靈珊
黃蓉=林平之

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚
睇哂之後真係抽離唔到呢個黃蓉

所以有人問點解射鵰推左咁多個post....

因為佢地唔明白身中桐毒既慘況

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

一出場係唔差
中段受傷之後真係狗也不屌

華箏=令狐沖
郭靖=岳靈珊
黃蓉=林平之

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

根本就好撚正 !!!
個angelababy 想點

華箏衰樣衰

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

一出場係唔差

唔係古裝好啲

呢版好正喎,
未見黃蓉之前我一定娶

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

一出場係唔差

唔係古裝好啲

哇屌
我要轉會了

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

一出場係唔差

唔係古裝好啲

哇屌
我要轉會了

ok,我們桐子軍中出了一名叛徒
無知一問
家陣穆姐姐係咪已經俾克仔開發哂?
今日推得有啲慢

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

一出場係唔差

唔係古裝好啲

哇屌
我要轉會了

唔怪得靖哥哥要扮曬承諾9衝翻去娶佢

個插蘇鼻 不了

其實我覺得幾靚

一出場係唔差

唔係古裝好啲

哇屌
我要轉會了

ok,我們桐子軍中出了一名叛徒

人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞