峻瀅旁邊起公屋

244 回覆
501 Like 11 Dislike
想奶
正常人係街見到個白卡佬都會避開啦
仲慢慢同佢嘈咩
叫你老母含多幾條洋腸醫返你個精神病先啦痴線佬
BLOCKED
又多一班人同峻瑩居民爭小巴

唔夠人講就白卡佬果然永遠都係無敵打稻草人最強
點姐。 今日俾人打咗未啊
【樓市狂潮】將軍澳一日3破頂 峻瀅呎價1.6萬新高 https://bit.ly/2UpIVGc

樓市狂潮持續,#將軍澳 昨單日錄最少3宗破頂成交,其中 #峻瀅 有2房戶放售翌日即易手,呎價16064元更刷新全屋苑紀錄。

美聯物業高級分區營業經理黃富國稱,峻瀅1期2座高層G室2房戶,實用面積498方呎,昨以800萬元售出,呎價16064元貴絕全屋苑,而該單位高價易手全因屬優質貨,不但位處高層,更屬市場少有向南放盤。據知,原業主本持貨收租,惟租客周一(19日)遷出供睇樓後,昨即火速獲承接,造價雖較開價略低10萬元或1.2%,惟對比2012年一手購入價397.4萬元,仍升值402.6萬元或1倍。

峻瀅交通雖不及首都方便,但2房戶造價普遍也要800萬元,而日出康城4A期晉海2房單位造價更須900萬元起跳,故同樣預算下,買家終選擇相對鄰近港鐵站的首都。

又升爆
其實佢係邵視影城果頭起公屋 唔係峻瀅隔離 峻瀅行過去都好遠下
屌你老母啦

起又屌唔起又屌

知唔知幾多人訓緊街
拗嬴個痴線佬又冇獎既
我鄧加拿大慘姐收左件畸胎返黎
搞到人地ASIAN HATE咪你呢D囉

BTW貼返你隻傻雞D黑歷史出黎先

未過門已經做左人地妹仔
https://lih.kg/gGOesT

唔會再回你啦BYE
成班公屋撚憤世疾俗想搵稻草人打,太古城呢d上晒神枱唔好意思屌,入門d既將軍澳就fit晒
有無規劃 同 起唔起 有沖突
規劃做得差唔撚屌得?
多人訓街係我搞出黎?
你唔撚屌個政府?

你呢啲咪正宗袋住先心態
質撚完你食屎再比返啖飯你就成隻餓狗咁吠
繼續做順民啦廢柴
政府做得好呀 快撚啲去寫信支持發展局規劃得好

又係輸撚到要講第二樣嘢出出嚟求饒

喂啊你快啲證明移民嘅全部都做雞未呀
絕對會 而家新黎果啲好恐怖
舊啲既屋邨都好啲 啲人己經純化左一啲
以及徵用被5個墳墓所佔用的土地
又有鬼故聽
公屋人生贏家
你買貴樓
我住附近
何生個祖墳就任佢霸官地
(錯重點)
有啲好奇嗰5個墳墓點處理
1. 挖走搬走->聯絡親屬搬
聯絡唔到/唔肯搬->夾硬起走唔知搬去邊??
2. 直接刪平打地基 起喺上面起唔挖??
3. 同新樓共存??
咪又係俾新移民
你計返尺價,都只係萬令蚊/Under 2萬,同市中心D舊樓差唔多價錢。如果咁都係中產,基本上係香港有樓都已經係中產。我屋企有兩層樓已經係有錢?

仲未計人地D舊樓20年前低價買入,而家基本上已經供斷。康城班業主供左十年都無,仲有排捱,一唔返工就斷供無屋住,憑乜當自己中產?對於我而言,中產=Financial Freedom

利申:係入做過野,D人狗眼看人低
預計會多好多白鴿,衛生擔憂
成個康城來講最X CHEAP一定係首都領都果堆, 峻瀅一上平台以為去左十九公園設計用料都好似十幾年前咁. 仲有最衰係峻瀅座頭唔會代收速遞件, 頂多比你掉係門口不過唔見就唔關人事. 以我所知成個康城得佢係咁.
尺價仲低過市中心D舊樓
將軍澳最窮人恩物大件抵食既山卡啦峻瀅都升到8球仲想點?
Cls其實勁遠
都係果句,電影城同日出康城都係屬於同一個地方 - 而日出康城地址係屬於小赤沙嘅將軍澳86區康城路1號。 無需要刻意區分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞